Skogspromenad med möss

Idag gick jag min vanliga 3-kilometers runda i skogen utan träning, men med bus och lek. Plötsligt kastar sig Magic ner i en snödriva och kommer upp med en mus i munnen. Jag hade glömt att tala om för henne att matte har MUSFOBIER. När hon närmade sig mig med musen i munnen och bara svansen utanför backade jag och nästan kräktes av rädsla och äckel. Då kom Wilda och övertog musen en stund och tuggade lite hon också. Fy, sjutton... Nåväl, jag kommenderade loss på långt avstånd och dom släppte faktiskt musen. Jag kallade in de båda damerna, kopplade upp dom och gick förbi musen i en lång cirkel utanför. Det var duktigt av dom när dom hade haft så kul. Beröm och sedan gick vi hem och skottade snö.

Nytt år, nya tag

Nu har Tjernobylbarnen åkt tillbaka till sitt elände i Urkaina efter en mysig nyårshelg. vi tänker på dom men kan inte göra mycket mer än så här.

Vi har också haft förmånen att passa Wildas lille valp Loke en vecka. Han var enda pojken och kom ut som nummer 7. Det har varit hur kul som helst, men jag kan inte förstå varför husse och matte endast tar 1 veckas semester. Han anpassade sig så fint och jag trodde nästan att han skulle vilja stanna hos oss. Tji fick jag, han inte ens tittade på oss innan han hoppade upp i bilen och åkte hem. Ja, tur var väl det.

Nu gäller det träning, träning, träning med Magic. Jag får fina tips av Fia och Marlene och det vore väl sjutton om vi inte skulle kunna klättra lite på Magics karriärstege i vår. Hoppas...........

RSS 2.0