Födelsedag.....

Igår fick Smilla besök av sin trevliga familj. Flickorna lekte med henne på gräsmattan och dom fick många pussar. Smilla är så oerhört kelen, men hon kan busa också vilket hon visade till flickornas förtjusning. Idag har jag födelsedag och idag är det jag som får besök och inte valparna. Fast jag får väl erkänna att mina besök la ganska mycket tid på valparna också. Vi har ju haft en fin dag och dom små har varit ute mest hela dagen. Verkligen en kanondag!!!!

Puss min älskling......


Wilda, Smilla och hennes "småmattar"


Åter en ny vecka, nu börjar vecka åtta.

I lördags fick Frasse besök av sin familj från Varberg. Han lekte i trädgården med flickorna och det syntes att han verkligen trivdes. I kväll kommer Smillas familj på besök och det väntar hon nog på. Veckans vikt är följande: Frasse leder som vanligt med 4130g tätt följd av Smilla på 4068g, på tredje plats kommer Mario som nu väger 3605g, på fjärde plats ligger Marco på 3560g, på femte plats Lara med 3332g och sist lille fjunet Balder med 2904g. Han har inte tid att lägga på sig, han klättrar mot högre höjder. I dag har valparna varit ute hela e.m och jag skall plocka in dom alldeles strax.

Återbesök hos Frasse av söta "småmattar"


Dragkamp med Frasse


Marco försvarar ilsket SIN tron....


Smilla och Mario


Idag har vi fått äta ute.


Här tränas det kryp.


En regnig dag.

I går var valparna ute i 3 timmar, men idag verkar det att bli lite sämre väder. Dom börjar att acceptera hagen därute och dom hade riktigt roligt. Nu ser vi tydligt vilka valpar som är vildast och det är utan tvekan Balder och Lara. Frasse, Marco och Smilla är tuffa och framåt men dom hinner iallafall med att kela också. Dom två vildarna sitter inte många minuter i knät, för det finns ju så mycket annat att upptäcka. Kelegrisen Mario kan ligga i knät hur länge som helst och titta på dom andra. Då mår han gott och han är inte rädd för någon annan valp, men vi ser inte ofta att han startar något bråk. Han kommer att passa perfekt för sina små mattar. Vi ligger dubbla av skratt när Balder hoppar över staketet. Han tar sats, häver sig upp och slår sedan en volt ner på golvet. Han blir sedan olycklig när vi sätter för ett högre staket. Pölarna i hagen blir bara större efter dom små och det ser nästan alltid ostädat ut numera. Igår bytte jag alla tidningarna när valparna var ute, tvättade golvet med klorin och la på 21 st nya tidningar. Puhh vad det går åt många. Men TÄNK vad man blir populär när man har valpar. Nu har vi haft 64 st på besök som bara kommer för att titta på valparna och det hinner komma många fler innan vi lämnar dom. Vad skall vi göra sedan??

Balder hoppar över staketet..


Kommer du loss själv Marco???


Övar inkallning med Mario.


Undrar om jag kan svälja Frasse??


Utbrytarkungen Balder

I går kväll så gick Bosse och jag för första gången bort ett par timmar tillsaqmmans för att lyssna på ett föredrag. När vi skulle dricka kaffe så kände vi att vi istället måste hem. Då vi kom in i köket fanns där inga valpar.. Hjärtat flög upp i halsgropen, var, var är dom?? Dom var spridda i hela huset och grinden till valphagen var öppen. Som tur var så var vi ju inte borta så länge så det enda som hade hänt var 4 små pölar. Så valparna fick sin kvällsvälling och vi gick till sängs. 03.45 vaknar jag av ett förskräckligt liv från köket. Jag rusade upp och såg att allt var som det skulle. Jag bytte några tidningar och sa åt dom att minst en timma till sover ni. Efter 10 minuter hörde jag ett ännu värre liv. Jag går upp och öppnar dörren och där utanför är Marco och så Balder en bit bort i gången. Marco har av någon underlig anledning fattat ett speciellt tycke för mig och han ville säkert följa efter mig, så både han och Balder hade klättrat över. Då fick dom mat och jag fick en stunds lugn. Vid frukostbordet så kände jag något vid fötterna. Balder! Han hade klättrat över så fort att vi inte hunnit se det. 2 gånger till under tiden som vi åt frukost klättrade han över. Grattis, till Balders blivande ägare. Ni får sätta upp ett högt staket för han är en fena på att klättra. Det ser ju oxå ut som om han har lärt Marco detsamma. Sedan klippte vi 108 små klor för andra gången. Det var inte lätt, för en Lagotto tycker inte om att bli fasthållen, men det är olika på valparna. En del går bra men vissa har inte tid att sitta still i knät, som Balder och Lara. Just nu har jag kommit hem från en tur i skogen med bara Magic. Vi tränade en stund och kastade boll och när vi skulle gå hem så saktade jag ner farten på skogsstigen och började att plocka liljenkonvaljer. Magic var ca 20 m framför mig då jag känner någon flåsa mig i nacken, vänder på huvudet och precis bakom mig står en för mig okänd karl. Jag skrek naturligtvis högt för jag blev rädd. Då tvärvänder Magic och kommer emot mannen med det mest ruskiga skall som jag har hört från henne. Mannen satte upp foten framför sig till skydd och jag kopplade henne snabbt. Jag tror inte att det var något konstigt med mannen och Magic angrep ju ionte, men jag är helt säker att hon hade försvarat mig direkt om det hade behövts. Jag tror nog att den stackars mannen blev lite blöt i byxan.

Äntligen träning....

I går fick Magic och Wilda besök av Frasse Fräsing. Vi gick en tur i skogen och Madde fick sträcka ut i vild fart med sin älskade Frasse. Wilda sprang i sin egen varld och njöt av det. Magic blev faktiskt trött, hon kunde inte riktigt hänga med Frasse igår. Ovanligt, men hon har blivit för lite rastad under den här valpperioden. Förlåt Madicken.... Frasse fick dock inte följa med sin Matte in och titta på lille Frasse och hans syskon, utan han fick snällt vänta i bilen. På kvällen var det dags för Maddes träning i Osby. Vi anlände mitt under ett riktigt åskväder med hagel, men efter en stund kunde vi träna och jag blev förvånad av att Magic gick så bra med så lite träning i veckan. Vi gick från planen riktigt nöjda både Madde och jag. Förlåt alla små valpar, men jag tyckte faktiskt att det var riktigt skönt att slippa plocka blöta tidningar under ett par timmar.

Ny vecka, början på vecka sju.

Så har åter en vecka gått och valparnas karaktär syns mer och mer tydligt. Dom slåss och bråkar med varandra och sedan faller dom ihop i en enda hög och somnar gott. FAST oftast inte Mario. Han älskar leksaker, kan hålla på hur länge som helst ensam och han ligger ofta ensam i korgen eller i buren och tuggar på leksaker. Om jag frågar honom: Varför leker inte du med de andra valparna?? Så säger han; Jag ligger hellre här och luktar på dom fina leksakerna. Däremot så älskar han Magic väldigt mycket och naturligtvis kan han också fajtas med sina syskon ibland. Lilla Lara skuttar fram som en katt, lyfter på tassen, slår till och skuttar tillbaka baklänges. Smilla är nyfiken på nya saker, hon var den som först tuggade på en morot och hon kunde utan problem äta valpmaten uppblötad men omixad. Marco och Balder tycker inte att det är en höjdare så jag kommer nog att mixa en vecka till så att dom får äta tillräckligt. Frasse behöver jag väl inte säga så mycket om. Han är i täten i alla lägen, äter först och ser till så han får vad han ska. Han är oerhört kelen och mysig, precis som alla de andra valparna. Valparna älskar att vara ute men dom vill inte vara i vår stora valphage, NÄÄÄ, fria ute vill dom va. Det är inte så lätt att ha koll på 6 stycken som springer på alla håll. Men jag har ju en vallhund som ser till att dom blir där dom skall vara och Wilda är väldigt duktig på att fostra dom ute. Däremot så har hon nästan slutat att ge dom di och det är väl ganska lagom nu. Så kommer dagens VIKT. Det blir visst samma placering som förra veckan. Frasse leder med 3370g, därefter Smilla med 3220g, på tredje plats kommer Marco med 2880g, på fjärde plats Mario med 2825g, på femte plats Lars med 2670g och sist lilla fjunet Balder på 2320g. Det skiljer mer än 1kg på dom två bröderna. Men Balder klarar sig jättebra, han ger sig inte för Frasse så han är liten men naggande god.

Frasse äter det sista i en nystädad hage.


Mario älskar leksaker.


Marco med "lillhusse"


"Återbesök" hos Marco


Kan vi dela? Vi ska ju bli grannar.


Balder med en boll.


Lekmoster vilar med valparna


Varför FÅR jag inte leka med stenar????


Wilda försöker att fostra Balder.


Ute med mamma


Smilla tuggar på en morot


Mario till veterinär...

Igår blev det en lång och händelserik dag. Vi hade en trevlig kväll med Laras supergulliga familj som kom på "återbesök". Barnen fick träffa Lara för första gången och det sa klick direkt. Då vi studerade valparnas slagsmål och stoj så såg vi att Mario låg stilla och flämtade fort, fort. Jag tog ut honom till Wilda och han diade en lång stund, så vi tänkte att det var nog inte så farligt. Men han blev sämre så jag ringde till vår veterinär och han bedömde att det var allvarligt. Jag fick åka till kliniken i Älmhult kl 10 på kvällen och veterinären kom dit. Han är bara sååå underbar. Mario hade svåra smärtor så han fick smärtstillande och vätskeersättning och så började Åsmund att massera magen på honom. Mario hade fått en reaktion efter avmaskningen och det kan bli ett stopp i tarmen och ett tecken på att dom har ont är den snabba flämtningen. Efter en halvimme svepte jag in honom i en filt igen och la honom i buren och körde helt lagligt hem. (Det gick ganska fort till Älmhult) Sedan satt vi i några timmar och byttes till att massera hans lilla mage. I natt har vi varit uppe med jämna mellanrum och kollat läget. Han är nästan lika pigg som vanligt idag och magen har kommit igång igen. Puhhh.

Hemma igen efter veterinärbesök. Massera, massera, massera.......


Laras "lillmatte"


Kolla killar, ny leksak.......


Jag älskar mina "syskonbarn"


Frasse klättrar medan Lara blir halshuggen...


Frasse tuggar ben, Smilla på ryggen och Lara inne i munnen


Denna dagen............

Vaknade strax före kl fem då valparna drog igång. Njaa, tänkte jag, ni får vänta tills halv sex och jag låg kvar. Halv sex gick jag upp till kaoset i valphagen. Klev in barfota och började att plocka våta och bajsiga tidningar. Det blev ca 12 st idag som jag fick byta. Under tiden bet 6 lyckliga valpar mig i tårna. HÅRT! Nåja, det hör ju till, så jag värmde på valpmaten lite, ropade: maaaaat och alla kom rusande och placerade sig fint runt matskålen och åt upp allt. Jag tror att jag kan börja med lite grövre mat i e.m. Åhh, vad söta ni är tänkte jag och funderade på en kopp kaffe i lugn och ro. Njaaa, då hade dom små sötingarna ätit upp och det var tid för att göra sina behov. O.k, det var bara att byta några tidningar till och plocka lite småkorvar. Kaffe, och sedan in i duschen efter att ha gått på en gödselstack och sedan kom tanken på att koppla av lite. Då kommer Bosse hem med dom stora hundartna efter en tur i skogen. Wilda blev tvättad på magen och så när Magic skulle kela så kände jag en fruktansvärd odör. Hela hunden stank. Av med strumpor och jeans och så in i duschen igen och denna gång för att schamponera Magic. Det räckte inte med en gång, utan vi fick göra om proceduren igen och löddra in henne ordentligt. Pälsen är tjock och när hon rusade ut så hade jag en blöt hall och ett blött köksgolv. torka, torka. Denna dagen ett liv.....

Avmaskning.

Idag har vi avmaskat valparna och Wilda för andra gången. På en del gick det galant och på några (2) fick jag ta till lite tvång. Så klart var det Marco som inte ville testa något sååå äckligt och så fick han medhåll av Lara, som tyckte att han hade alldeles rätt. Valparnas ögon börjar skifta färg och idag var Laras ögon nästan alldeles bruna. Hon öppnade ju ögonen först, så det visar väl sig också först med skiftningen till brunt. Dom leker, biter varandra, skriker och skäller så det är verkligen fullt ös i valphagen. Balder fick träffa sin matte nr 2 igår och det tycktes som om dom fann varann och det är så roligt. Bosse som har varit borta så länge kan nästan inte slita sig från köket. Vi får många skratt vid vårt lilla köksbord och bättre teater kan man väl inte ha. Ja, så var det ju dagens vikt: Frasse leder som vanligt med 2770g, 2:a är Smilla med 2600g, 3:a är Marco med 2285g, 4:a är Mario med 2260g, 5:a är Lara med 2210g och sist blev även denna vecka Balder med 1940g

Morronmys, ska vi somna om???


Tänker på min nya familj....


Balder träffar lillmatte Pim


Vem är starkast? Tjej eller kille??


Kul med ny leksak...


Fikapaus..

Just nu är det lugnt här hemma. Dagen startade som vanlig runt kl 6 med att skifta ett 10-tal tidningar i valphagen. Därefter göra i ordning valpmat, snabbt som attan och som fortfarande måste mixas. Dom tycker inte om uppblötta kulor ännu, men tänderna har kommit så dom får träna på det också. Gissa, om dom biter nu. Dom biter hårt och dom biter hela tiden, det kliar ju i munnen på dom. Pietro heter numera Frasse och det passar honom bra. På kvällarna tar jag ut en i taget och sitter och kelar en stund. I kväll kommer Bosse hem från Ukraina och då får han också kela (med valparna också). I går kväll testade jag att ha dom ute i köket en stund, för att Magic skulle kunna umgås med dom på ett naturligt sätt och inte bara utanför staketet. Det gick jättebra, hon är så otroligt snäll och avlastar faktiskt Wilda. Jag upptäckte en stor igelkott alldeles bredvid utehagen och jag funderar faktiskt på om man kan ha valparna ute nu eller om det nu finns löss i gräset. I och för sig så var den ju inte inne i valparnas hage.

En valp över.....


Frasse väntar på lillmatte Lisa...


Måste JAG passa alla??????


Sluta snälla!!!!!


Får jag sova vidare nu då??????


Jag har ätit, sluta att väga mig. Jag är trött, vill sova.


Världen blen plötsligt stor, tyckte Lara


En liten stund i köket


Vi vill gärna ut till dig, "moster"


Kan inte jag få vara med??????


Valparna ute för första gången..


Vardag igen....

Så är helgen över och jag har haft 23 st besökare. Underbart roligt att träffa så många trevliga människor, men idag skall jag och hundarna bara VA. Det känns som om alla valparna kommer till bra stabila hem och det är såååå bra. Carlo kommer att heta Balder, vilket hans familj kom fram till när dom hade tittat på honom. Valparna vägdes igår och här kommer resultatet; Pietro i topp på 2100gr därefter Smilla på 1935, som god 3:a kommer Marco på 1802. På 4:de plats kommer Lara på 1756, på 5:te plats Mario på 1715 och sist kommer lille Balder på 1575. Han var lite hängig i går men han är pigg idag igen. Valparna äter nu duktigt med uppblött hundfoder blandat med majsvälling. Det är en fantastisk förmån att få vara med dom varje dag och se hur snabbt dom utvecklas, även om man får byta tidningar stup i ett. Tack alla, som släpade tidningar till mig, nu får ni hem ovanligt bildade valpar, för dom läser dagligen Kristianstadsbladet, Norra Skåne och Sydsvenskan. Dom läser även kvällstidningarna men dom har lovat att inte tro på allt som står där.

Våran Carlo kommer att heta Balder.


Carlo blir perfekt för oss.....


Vilken ska vi välja tycker du??????


Det blev gullige Pietro...


Elena heter numera Smilla.

Idag har Elena skiftat namn. Hennes trevliga familj var helt överens om att det var en liten Smilla som dom hälsade på idag. Ja visst, det ser man ju. Klart att det är Smilla. Hon kommer också att komma till en jättefin familj och hon kommer att få det sååå bra. Valparna kommer nu rusande från buren när jag ropar maaaat och slår lite i det rostfria fatet. Idag, så kom vårt lilla yrväder Lara som skjuten ur en kanon och hon kunde inte bromsa, utan plötsligt så stod hon mitt i fatet med baktassarna i bakre skåran och framtassarna i geggan där fram. Då kom hon på att hon skulle kissa, men hon hann inte riktigt ut till tidningen så hon kissade i maten...Ny mat. Marco har kommit så långt att han slickar sina bröder och systrar rena på munnen, men matskålen kan han vara utan säger han. Pietro är jätteduktig, allt fungerar precis som det ska med honom. Han går i täten (ja, efter Lara) och han tar verkligen för sig, vilket märks på vikten. Brås han månne på sin matte??? Mario, Carlo och Smilla sköter sig också bra, men dom är lite mer väluppfostrade kan man säga. I morgon skall jag väga dom igen, då är dom 4 veckor. Husse kan ångra sig där han nu är i Ukraina. Han kommer inte att kunna känna igen dom när han kommer hem.

Hon är alldeles, alldeles underbar.


Hon är min. Näää hon är min!


Vår lilla Smilla.


Skönt Syrran, att va utan barn va????


Magic är barnvakt (lite hungrig)


Valpköparbesök...

Idag har jag haft 2 besök av blivande valpägare. Marcos blivande familj och Marios blivande familj. Två jättetrevliga bekantskaper som kommer att bli underbara valpägare. Märkligt vad de båda valparna fann sig väl tillrätta hos sina blivande hussar och mattar (kan man säja mattar?) Det är jätteroligt att se den längtan som kanske framförallt barnen har, för tiden är ju så lång när man är liten. Det känns BRAAAAA.

Detta är vår egen Mario.


Puss Matte.....


3 st sötnosar.....


Oj Marco, vad vi skall ha kul snart!!!


Åker vi nu Husse???


Valpar TAR tid....

Nu har jag flyttat ut valparna i köket med bur och kompostgaller. Om någon vecka så blir nästan hela köket inhägnat, så att dom små får leka ordentligt. Maten går jättebra för dom 5, dom äter själv från fat på golvet, men Marco vill inte äta själv. Det spelar ingen roll om jag hotar eller försöker muta. Han tvärvänder direkt. Så jag får ha honom i mitt knä och så matar jag honom med en liten tesked. Det tar tid men det går. Han liknar precis sin mamma som liten och hon blev ju matad med sked innan valparna föddes, eftersom hon då matvägrade. Hon har väl berättat för sin lille gosse att hans plastmatte går på vad som helst och jag matar. Nu går flera stycken ut från buren till tidningarna och uträttar sina behov. Precis nu så vaknade lilla Lara och trippade ut för att kissa på tidningen och så vände hon tillbaka in i buren och somnade om. Men om valparna ligger i buren och någon blir nödig och inte kommer ut, ja, då bajsar man på någon i högen, trampar till och matte hinner inte fram i tid. Då tvättas dom under kranen och det tycker dom faktiskt är skönt. I morgon åker husse Bosse till Ukraina för att titta till våra fadderbar. Vi har ju en flicka och en pojke där som lever i Kiev nästan som gatubarn. Så som dom bor skulle aldrig min hund få ha det. Så jag får sköta valparna själv nu i 10 dagar.

Tur att jag fick tag på en 2:a.


Nu äter vi som stora hundar.


Härligt med plats...


Kul att leka med Elena.


Sötnosen Mario....


Det går nästan för fort..

Valparna tränas nu med att börja äta mer och mer, men Marco vill helst byta krog till Mammas. Lilla Lara står stadigt på benen och äter själv och Mario är nästan lika duktig. Alla de andra äter ganska bra med lite hjälp. Träffade en ny underbar blivande valpfamilj i går och jag blev så glad. Allt känns rätt och då blir det så mycket lättare att lämna valpen. Lilla Lara kommer att få det bra

När hämtar du mig matte?????


Mario kan nästan själv....


Kan själv


Ljuvliga valpar!!!!!!

Oj, vad det är gott att lukta på valpar. Hela högen kommer vacklandes när vi ropar på dom. En del går riktigt bra, men alla gör framsteg. Dom är redan riktigt kelna och det är så kul. Nu börjar vi få ont om tidningar, så det vore riktigt bra om dom som kommer för att titta på valparna nu framöver, ville ta med sig gamla dagstidningar. Vi har en del i valphagen där vi bara har tidningar och flera stycken går dit och gör sina behov och sedan går dom tillbaka till den sköna filten och somnar. Det är märkligt vilken instinkt dom har, dom vill ha det rent där dom sover.

RSS 2.0