Härlig helg.

I helgen har vi haft två trevliga besök. I lördags kom Hopes charmerande blivande familj och tog oss med storm och idag hade vi ett lika trevligt besök av Spikes blivande matte. Känns gott att lämna valpar när man känner att det blir riktigt bra. Idag har valparna varit ute för första gången och det var väl lite si och så. Världen var ju plötsligt så stor. Men kul var det, speciellt Hope var den coolaste valpen som lekte riktigt ordentligt. Vi hoppas på bra väder nu så att de kan vara ute lite mera.. Ja, det var tio små valpar från början och nu är det två goa valpar kvar. Det är Zac och Cloud, en svart trf och en blue merle. Jag hoppas verkligen att de kommer till lika bra hem som sina syskon

Hope med sina blivande småmattar.


Spike med sin blivande matte.


Hope i lektagen


Lunch i det gröna.


Att världen är sååå stor.


Kul att vara ute


Kul i hagen


Nästan 4 veckor.

Tiden går fort och valparna växer. Till och med lilla Amber ökar i vikt och visar att hon vill vara med.och leka. Jag kommer att behålla henne själv, det går inte att lämna någon som man har kämpat så hårt tillsammans med. Hon kommer att klara sig och så får man se vad det blir av henne. Alla valparna är så sociala och glada. De rusar nu mot mig när jag kommer in i rummet och det känns så gott. Att man kan älska så många så mycket. Jag säger som en god vän sa att man bygger ut hjärtat med extrarum. Två killar finns kvar som inte är placerade och det är väl inte konstigt när vi har en så stor kull. Det är antingen Cloud, Spike eller Zac. En av dessa tre kommer att bli vald i helgen när vi får valpintresserade på besök. Det är roligt och spännande att träffa blivande hussar och mattar för första gången och det känns så bra när det klaffar.

Med 10 valpar fungerar braspannan vid matdax.


Amazing Zac


Amazing Cloud


Amazing Amber


Amazing Sky


Amazing Joy


Amazing Joke


Amazing Spike


Amazing Dream


Amazing Hope


Amazing Surprise


Valphagen är utökad.


Våra härliga valpar!!!!

Nu har valparna börjat att äta riktig mar. Dom äter gärna köttfärs och även uppblött valpfoder. Den som är bäst på att äta själv är Joy, tätt följd av de andra tikvalparna. Ja, det är väl så man säger att : Kvinnor kan... Killarna kan också, fast Spike tycker att det är onödigt att jobba själv. Han vill hellre sitta i mattes knä och bli matad. Men det går över förväntan, de är riktigt robusta och lekfulla. Nu kan man höra att de morrar på varandra och klättrar på sin mamma och leker lite. Lilla Amber sover fortfarande mycket och märker inte alltid att de andra håller på och stökar. Alla valparna utan undantag tycker om att bli ompysslade. Dom slickar oss i ansiktet eller biter oss i näsan. Vi tar varsin valp om kvällarna och har i knät en stund och sedan byter vi till ny valp så att alla skall få lika mycket kel. och omsorg. Lyckliga oss.

Svårt att fånga vingliga valpar på bild.

Jag hade tänkt att jag skulle göra ett fint fotocollage av valparna, men det blev bara hastiga bilder som vanligt. Kanske att vi får vara två vid nästa fotografering, en som stöttar valpen och en som fotar. Idag har alla valparna blivit avmaskade, vilket dom tyckte var pest och pina. Sådant är livet små vänner, det är ros och ris hela tiden. Snart kommer tiden då dom skall chippas, ögonlysas och vaccineras, men det har jag inte berättat för dom ännu. Lilla Amber skall få sin sista spruta i kväll, tack och lov. Jag mår faktiskt dåligt då jag måste göra henne så illa varje dag. Annars så har valparna börjat att skälla, att leka lite, att nafsa lite och kela, kela med oss hela den vakna tiden. Alla äter bra, fast Joy, Hope, Dream och Joke är nog bäst, i alla fall så äter dom snabbast. Dom är ganska duktiga på att kisssa på tidningarna vid kanten på lådan, även om det sker olyckor på filten också. Det går redan åt massor av tidningar varje dag, men dom är ju också tio stycken. I veckan som kommer får vi utöka deras område. Hur vi skall göra i slutet på valpperioden har jag inte riktigt räknat ut ännu, men det löser vi nog. Tänk med tio valpar är det onödigt med tv och annat, för det är en stor lycka att få sitta och titta på de små liven när dom försöker leka och busa.

Ska man kanske sova en stund, tänker Joy.


Hmmm, ska jag ta mig över tänker Dream


Joke, Surprise och Hope


Sockersöte Joke.


Sötnosarna Joke och Surprise


Spike och Clouds färggranna sida


Sidobild på Cloud


Cloud testar nytt underlag.


Sidobild på Sky


Surprise


Lille Sky.


Söta Joy.


Goaste Hope är lite trött.


Dream drömmer sig bort.


Zac och Joke pratar hemlis.


Frukost på stående fot...


Surprise och Spike smågnabbas.


Undrar om någon av oss hamnar hos de här söta tjejerna?


Tuffw Spike.


Spike och Amber


Titta Matte, nu delar jag med mig till Wilda!


Det är mig det är synd om...


Kloklippning

Så har jag klippt 100 st små klor. Jag tog frambenen idag och så får jag ta dom 80 klorna bak i morgon. Magic var helt röd på magen av don sylvassa små klorna, så det blir nog bättre nu. Det är stor skillnad på valparna dag för dag. Nu börjar dom att leka med varandra samtidigt som dom trillar omkull. Svansarna på vissa är visst längre än vad jag tyckte när dom föddes. Sky t.ex. har halvlång svans. Ja, vi får väl se vad det blir så småningom. Amber är mycket bättre och det blir säkert en fin liten tik av henne också. Så svårt det var att sticka med den stora otäcka sprutan medan Amber skrek i högan sky. Har ringt veterinären idag för att höra om vi måste fortsätta med tortyren på henne. Jag kommer att lägga ut fler bilder i helgen på dom små liven.

Nya ögon.

Nu har dom flesta valparna öppnat ögonen, i varje fall en liten glipa. I går kväll så såg vi lek för första gången. Det var Joy och Hope som riktigt småbråkade med varandra. Dom två är riktigt stabila och härliga. Även Dream börjar att lägga på sig. Dom fem stora killarna, Zac, Cloud, Spike, Joke och Surprise tar för sig ordentligt och kommer snabbt fram till mamma. Underbart söte Sky är ganska liten men sååå fantastiskt fin enligt veterinären. Han äter och går upp i vikt stadigt men med en lägre kurva än de stora pojkarna. Ja, så har vi vårt sorgebarn Amber. Jag gör allt jag kan på nätterna. När jag hör att syskonen börjar att gnälla är jag kvickt uppe och lägger till Amber så hon får en chans att äta. Så håller jag undan de största ett tag och det verkar som om det hjälper. Den stora sprutan med näring som hon skall ha 2ggr om dagen hatar hon verkligen. Hon skriker i högan sky så vi måste låsa in Magic, för hon skriker lika mycket när vi gör illa hennes lilla valp. Ja, Amber är inte sämre i alla fall, men knappast bättre heller. Kanske att hon tar sig fram lite mera målmedvetet. Jag tappar inte hoppet.

2 Veckor och nya vikter.

Ja, så har vi vägt och matat dom små. Jag provade nötfärs i små smakportioner och det tyckte alla var sååå gott. Även lilla Amber åt med viss tvekan. I natt har jag vid tre tillfällen lagt till Amber och Sky och plockat bort några av dom stora från Magic. Ja, det visade sig att dom små har faktiskt ökat i vikt så det har varit värt besväret. Jag får ha några fler sådana nätter så kanske att lilla Amber klarar sig. Hon är väldigt lugn och stilla jämfört med de andra så vi får se på vilket håll det går. Alla har inte öppnat ögonen så jag kunde inte ta ögonbilder på alla, men det kommer. Vissa är så duktiga, dom raglar ut på tidningen och uträttar sina behov, medan vissa gör sina behov rakt över nos eller kropp på något syskon. Ja,ja, sånt är livet, man får bara gilla läget.

Matte, Hallå!! När är det semester??


Finns det mera?? tycker Surprise. Största vikt idag 1.185 gr.


Hoppas på mera gör Hope. Vikt idag 1.050 gr.


Mmmm, som en dröm tycker Dream. Vikt idag 880 gr.


Jättegott, tycker Spike. Vikt idag 1.123 gr


Smaskens tycker Joke. vikt idag 1.091 gr


Joy gillar maten. Vikt idag 1.080 gr.


Sky äter köttfärs. Vikt idag 800 gr


Köttfärs: Sådär tycker Amber. Vikt idag 680 gr.


Cloud har somnat efter köttfärsen. Vikt idag 930 gr


Zack provar köttfärs. Vikt idag 1.162 gr


Valparna 2 veckor i dag.

Så har 2 veckor gått och de flesta valparna växer så det knakar. Jag har lite bekymmer med Amber som jag försöke att stödmata med dåligt resultat. Hon tycker inte om nappflaska, men hon har bara testat ett par gånger så det skall väl gå. Lille söte Sky kunde också öka lite mer och även där försöker jag att ge tillägg. Idag har Zac öppnat ett öga och jag kommer att lägga ut bilder på alla när ögonen är öppna. Vi har vägt valparna idag och Amber har på 3 dagar ökat endast 34gr medan Spike har ökat 215gr på samma tid. Dom andra ligger sedan däremellan. Såg precis att Dream har en liten glipa på ena ögat så det verkar som om det blir fotografering på alla valparna i morgon.

Måste skratta när jag tänker på alla mina barn.....


Mattes "favvo" just i dag.


Vinnare Zac i öppna ögonen tävlingen


Mys med mamma


Äntligen själv med mamma


Underbart söte Sky vill INTE ha nappflaska


Lilla minstingen Amber måste få fart på vikten


Starka ben...

Idag såg jag den första "stora" förändringen hos en valp. Spike låg i högen av valpar och sov. Plötsligt reste han sig med alla fyra benen raka och gick stapplande till ett hörn och bajsade. Därefter vände han, stapplade tillbaka och somnade om. Vilken instinkt dom har, att redan dra sig till sidan och uträtta sina behov. Dom andra valparna släpar fortfarande bakbenen efter sig som små grodor, men dom kommer nog att resa sig under dagen eller i morgon. Det är så spännande nu när det händer så mycket.

10 valpar är mycket.....

När den här valpfabriken producerade 10 valpar, så trodde jag att vi skulle få huset fullt med valpar efter 8 veckor. Så fick vi återbud på 2 hanar och 1 tik och jag tänkte att detta kommer att bli tufft. Men idag så försvann 2 st hanar med 5 minuters mellanrum. Så nu har jag 1 tikvalp och 2 hanvalpar kvar och valparna är ju bara 9 dagar. Dom har så fantastiskt fina föräldrar så dom borde vara attraktiva. Både Balder och Magic är så sociala, barnvänliga, arbetsvilliga och vackra så det är faktiskt helt underbart att få följa dom här små underverken. Jag är så tacksam att jag har fått möjligheten att göra det.

Återbud på tikvalp.

Fick idag ett återbud på en tikvalp pga av att hennes matte hittade en tikvalp som kunde levereras nu och inte om 7 veckor. Tyvärr så nekade jag i går en jättetrevlig kvinna från Gotland en tikvalp eftersom alla var tingade. Nästa dumhet jag gjorde var att jag inte tog hennes namn och tel.nummer. Tråkigt, för den valpen som kommer dit får det nog bra. Man lär så länge man lever.

Valparna 1 vecka

Så har en vecka gått utan någon katastrof varken med valparna eller fina Magic. I natt har jag faktiskt sovit flera timmar i sträck och det känns underbart. 3:an Amber och 4:an lille Sky som jag har hållit ett extra öga på hade båda förbättrat sin vikt till i går e.m. Amber har ökat sista dygnet med 38gr till 513gr. Sky har ökat sin vikt sista dygnet med 51gr till 559gr. Det är ändå inte mycket då man jämför med Zac som nu väger 755gr. Spike och Joke ligger också över 700 gr. Valplådan som jag tyckte var alldeles för stor måste utökas idag. Magic kan inte längre sträcka ut sig riktigt på grund av att valparna redan har blivit så stora. Helt otroligt vad det har hänt mycket på en vecka. Hoppas att jag snart kan visa bilder på de små när ögonen har öppnats. Ännu så länge har Magic klarat sina 10 trollungar utan att vi har stödmatat. Jag ger Magic så mycket mat hon vill ha och vill hon ha ett nattmål så får hon det och då tar vi en stunds tjejsnack i köket om ungar och sånt.

Nästan 5 dagar och nyvägda.

Dagarna går och valparna ökar i vikt, fast lite olika. Jag har ju nr 1, nr 7 och nr 10 som tar för sig ordentligt. Lilla Amber och lille Sky tar det lugnt med vikten. Tänker kanske på att det skall bli sol och bad och att man då får vara snygg. Såg att jag skrev för fort på Surprise, hans namn har jag stavat felaktigt med c. Magic är lite lugnare nu när jag väger hennes barn, det var bara 2:an som hon tyckte att jag skulle lägga tillbaka. Jag "sover" fortfarande bredvid valparna med tänt ljus och det gör jag för att Magic ligger så försiktigt bredvid sina små. När flertalet diar henne och det ligger någon halvvägs under ryggen ingriper jag och hjälper henne så att hon kan få lägga sig ned. Med en sådan stor kull behöver hon all vila hon kan få. Hon är en sådan underbar mamma.

Nr 1, Amazing Zac, vikt 640 gr


Nr 2, Amazing Cloud, vikt 530 gr


Nr 3, Amazing Amber, vikt 447 gr


Nr 4, Amazing Sky, vikt 450 gr


Nr 5, Amazing Joy, vikt 565 gr


Nr 6, Amazing Joke, vikt 561 gr


Nr 7, Amazing Spike, vikt 639 gr


Nr 8, Amazing Dream, vikt 516 gr


Nr 9, Amazing Hope, vikt 535 gr


Nr 10, Amazing Surprice, vikt 610 gr


Inte lätt att ha många barn.

I natt har Magic haft det svårt med sömnen. Hon har flämtat hela natten precis som hon gjorde under förvärkarna och då och då har hon jämrat sig högt. Jag tempade henne men hon hade bara 39 i temp. Efter en liten morgonrunda fick hon fart på magen och jag tycker att hon är lugnare nu. Har vägt valparna alldeles nyss och vikten varierar mycket. 1:an Zac har ökat 87 gr sedan igår. Han väger nu 582 gr. Lille minste 4:an, en hane blue merle har ökat 37 gr sedan igår och väger nu 393 gr. Lilla Amber, den bruna tiken har bara ökat 27 gr på ett dygn, men hon är över 400 gr i allafall. Så det är väldigt olika hur dom tar för sig. Jag måste väga för att kunna hjälpa dom små fram till bra platser på restaurangen. Undrar när jag skall få sova, men det borde jag ha tänkt på tidigare.

Valp nr 1. Hane med lång svans. Födelsevikt 405 gr


Valp nr 2. Hane med stubbsvans. Födelsevikt 371 gr


Valp nr 3. Tik med lång svans. Födelsevikt 317 gr


Valp nr 4. Hane med lång svans. Födelsevikt 312 gr


Valp nr 5. Tik med lång svans. Födelsevikt 360 gr


Valp nr 6. Hane med lång svans. Födelsevikt 380 gr


Valp nr 7. Hane med lång svans. Födelsevikt 385 gr


Valp nr 8. Tik med lång svans. Födelsevikt 336 gr


Valp nr 9. Tik med lång svans. Födelsevikt 323 gr


Valp nr 10, hane med lång svans. Födelsevikt 395 gr


Mycket ljud i valplådan.

Idag har vi vägt alla valparna och dom växer ordentligt. Skönt att veta att alla tar sig fram och får mat. Riktigt robusta och fina valpar. Jag trodde först att dom svarta var helt svart/vita, men vi upptäckte idag att den bruna färgen börjar komma precis som på sin mamma och att även nosarna börjar att mörkna. Magic tyckte inte riktigt om att vi tog ut ungarna i köket för att väga, men efter ett tag så litade hon på oss och det fungerade bra.

Oj, vad många vi blev.


Visst har jag fått fina ungar!


Vi blev fler och fler


Nu har 4 valpar anlänt till vår jord


Så blev dom tio.

Kl 02.53 föddes den 10:de valpen. Det var en svart/vit hane och jag hoppas att han blev den siste.

Valpar i huset!

Så har Magic nedkommit med 8 st valpar än så länge. Hon var orolig hela dagen och i kväll satt hon nästan i mitt knä i soffan och flämtade. När hon så kräktes så flyttade vi in i "bankammaren" och ca kl 21 kom första valpen och den 8:de 02.15. Det blev 5 hanar och 3 tikar. 2 svarta hanar och 2 svarta tikar. 3 blue merle hanar och 1 brun tik. Alla är kraftiga och verkar pigga, ja dom är helt underbara. Vilken lycka att få vara med om ett sånt under som jag tycker att det är. Magic som fick valpar för första gången, tog genast hand om valparna, bet av navelsträngen och slickade dom torra. Hon är en sån fantastisk hund och jag är så tacksam att jag har henne och att hennes gener får gå vidare.

RSS 2.0