Fina Wilda hemma.

Äntligen fick vi hem Wilda. Inte mycket som man känner igen från gamla Wilda men hon är hemma. Just nu ligger hon i sin korg och sover. Jag har gett henne flytande mat i en spruta i munnen och nu har hon precis fått smärtstillande. Den pastan som jag blandar med vatten för att kunna dra upp i en spruta brukar hundar älska, men inte Wilda. Hon föredrar gräs och strumpor. Åsmund, vetten som ringde ikväll och undrade över Wilda sa att jag måste stänga strumplådan. O.k. Det gör jag. Nu gäller det att Wilda blir pigg på 20 dgr så hon orkar med att föda en stor kull. Det måste vara starka rackare som har klarat detta. Wilda har inte fått sådan bedövning och smärtlindring som man annars ger, så det har tydligen varit lite svårt. Nu är hon hemma och jag är så lycklig.

Wilda på sjukhus

wilda har varit sjuk några dagar och kräkts nästan oavbrutet. I torsdags blev hon lämnad i Älmhult hos vår veterinär och hämtades hem på kvällen efter att ha fått dropp hela dagen. Dagen efter så bestämdes att hon skulle till Helsingborgs djursjukhus och de behöll henne där. I går ringde en veterinär och berättade att de sett något som blockerade tarmen och ville ha tillåtelse att öppna henne direkt. De öppnade både magsäck och tarm och kunde ta ut en knästrumpa i nylon. Operationen gick bra men det är ju kritiskt några dagar. De har även hittat en knuta i ljumsken som de skall ta prov på. Om allt går som vi hoppas så kommer vi att få ta hem henne på måndag. De små valparna ger de inte så mycket chans. Det är alltid svårt med narkos, de brukar inte klara det. Vi får ta en dag i sänder och hoppas på att Wilda räddas. Det har varit hemska dygn och jag har varit så förtvivlad över stackars lilla Wilda

Wilda har fått mage.

Nu ser vi tydligt att Wilda väntar små valpisar. Hon är faktiskt riktigt stolt när hon sitter med sin lilla mage. Nu har hon även blivit mer krävande vid kylskåpet och talar tydligt om vad hon vill ha för gott just för tillfället.
Magic däremot ser ut som en riktig rugguggla. Hon fäller fortfarande av den lilla päls som hon har kvar och hon blir väldigt fort trött. Undrar om vi får tillbaka vår härliga Magic. Annars går mycket tid nu till Tjernobylbarnens läger. Vi har fortfarande Dima boende hos oss på nätterna, men han är på läger nu på dagarna. Vi går så ofta vi kan på barnens konserter för vi har ju ett fadderbarn till som bor på lägret och vi vill uppmuntra henne med vår närvaro då hon spelar fiol och sjunger

Magic har blivit sjuk.

Magic har varit hängig och trött och jag trodde kanske att hon saknade sina valpar, men ett prov visade att hon har fått Borrelia och måste nu ha antibiotika och kortison i 30 dagar. Wilda mår emellertid bra, även om hon inte äter. Jag tippar som vanligt att hon har bebisar i magen, för då brukar hon matvägra. Får se om jag har rätt och då blir det till att fjäska för henne en tid nu. Min lilla Ami som är på foder har börjat att spåra och sist så fick hon ett spår med en vinkel och det gick galant. Hon är väl lik sin mamma som satte ned näsan i alla väder.

RSS 2.0