Vilken tjej!!!

Magic hittade ett tuggben som hon hade haft nedgrävt. Hon gör ju så, äter sällan upp dem utan gräver ned sina skatter. Men idag så har hon legat bredvid Cloud och de två har båda i all sämja gnagt på samma ben i varsin sida. Då kom prinsessan Hope och tog tag i benet och hon släpper INTE det ifrån sig, vare sig till sina bröder eller mamma. Magic är bara så snäll, nu har hon lyckats med att få loss benet och springer med det så att det sticker ut så valparna får gnaga lite när hon lägger sig ned, eller när de kommer åt. Inget morrande utan hon visar.

Så var vi bara fyra.

Ja, så har åter igen två sötnosar åkt iväg. Jag blinkar och ler men gråter inuti. Det är så tungt och ändå på ett sätt skönt. Det beror kanske på att de var så många och flera så stora valpar är faktiskt jobbigt. Förmiddagarna är bara ett kaos, fast sedan på eftermiddagen om det är fint väder och vi är med de små i trädgården är det en ren lycka. Bröderna Andersson kommer att få det så bra, de kommer till en härlig familj, med vuxna söner som säkert tillsammans med mamma kommer att se till att de små busarna får jobba och tänk vad kul de två valparna får med varandra. I morgon skall jag fira min födelsedag och då lämnas ingen valp, men på fredag åker hoppetossan Hope hem till sin familj så då blir det till att blinka igen.

Zac och Joke hamnar hos Carin Andersson.


Joke nybadad inför sin hemresa.


Zac nybadad inför hemresan.


Dream hamnar hos Hanna Holmqvist.


Hej då mamma.


Amber hamnar hos Georg Heinemann


Jag vet att det är tungt, men vi ses igen.


Idag måste vi två ta adjö.


Dima tar farväl av Amber


Så är vi bara sex.

Återigen har två valpar blivit badade, fönade och fått berättat för sig att de skall få flytta till sina nya fina hem. Det är min egen Amber som kommer till min hundtränare och som kommer att kallas Ami. Jag kunde inte ana att det skulle bli så svårt att skiljas från min lilla skruttunge och som jag har kämpat så hårt för att få stark och frisk. Nu är det som det är, ett löfte är ett löfte. När bilen rullat iväg med Ami så kom Dreams blivande matte, den gulliga Hanna. Dream kommer att heta Zathiva och hon blev stylad i rosa halsband och koppel. Båda valparna kommer att få det bra och jag känner mig trygg MEN jag har en stor klump i halsen. Bilder kommer snart, skall bara ladda min iPad .

Så var vi bara åtta!

Så har de två först valparna åkt till sina nya hem och vi har skickat med en bit av våra hjärtan. Konstigt vad man måste stålsätta sig för att inte tårarna skall komma. Ändå är det plötsligt lättare att räkna till åtta mot tio. Idag har jag haft alla ute i trädgården nästan hela dagen. De har fått röja vilt, vi gör som vissa gör med barnbarnen, att uppfostran får komma i de nya hemmen. Idag har vi bara haft kul och just nu ligger alla och sover tungt i sin hage. Vissa har blivit bättre i magen, Dream bland annat och det är ju bra för hon reser hem i morgon. De blev säkert kalla i lördags kväll då de somnade på gräset. Ingen vill ju ligga i biabädden,den kan man ju kissa i. Så jag kurerar dem så gott jag kan och hoppas på att alla blir bra innan hemfärd. Det är fullt ös, högsta växel, så de verkar inte alls sjuka. Så är klockan snart sex och det är dax för mat. I kväll kommer ett gulligt par som köpt en Lagotto av Wildas första kull. De skall kela lite med dessa som är kvar nu. Hå hå, ja,ja i morgon blir åter en tuff dag...

Hej då, söta Joy!


Joys möte med sin STORE BROR


Joy hamnade hos Ann-Sofie Nellhov


Hemfärd.


Spike hamnar hos Sofia Persson med familj.


Joy nybadad inför hemfärd.


Hope och Amber


Please, hämta oss snart!!!!!


Surprise och Joy plaskar vatten.


Amber och Hope


Friska fina valpar!

Så är valparna ögonlysta, vaccinerade, undersökta och chippade. Allt var bra, och de blev verkligen ögonlysta för 2 st veterinärer gick utbildning för att få ögonlysa och de gick också igenom alla valparna. Man måste ha ögonlyst 1000 hundar innan man själv får praktisera detta. Ja, de blev ju jätteglada när de fick 10 st på en gång. Veterinärens slutreplik var: Jävla fina hundar du har, det är bara att gratulera köparna. Glad blev jag. Idag skall de första valparna lämna oss. Först kommer Spikes matte och sedan kommer Joys matte. Båda hundarna är badade nu på morgonen och borstade samt fönade. Spike njöt båda av bad och föning, men Joy tyckte att det var helt onödigt att bli fönad. Jag vill inte tänka på hur det skall kännas när de små sätter sig i bilen och åker iväg. Huvaligen.......

Varm dag...

Idag har det varit riktigt varmt för mina fyrfota små vänner. De fick komma ut i trädgården ganska tidigt på förmiddagen, men de tyckte att det var varmt. Vi har ju ordnat tak över halva hagen, men under det var det nog varmt trots skuggan. Ja, jag fick tänka i lite andra banor och låta de små liven springa lösa i trädgården och försöka rädda det som gick av blommorna. Det är ju faktiskt inte så viktigt, det kommer nytt nästa år och valparna skall ha det bra. Magic grävde en ganska stor grop utmed huset och där låg hon med tre valpar. Det var Cloud och jag tror att det var bröderna Andersson också. Där trivdes de och alla sökte skugga på något sätt. Den gamla pulkan fick återigen vara badkar och jag kanske skall försöka hitta någon bättre badbalja, fast nu har ju nedräkningen börjat och man tager vad man haver sa ju Kajsa Varg. Just nu kelar Magic med mig och valparna har fått sitt sista kvällsmål. Vattenskålen har Joke vällt som vanligt och alla tidningarna är nu dyblöta i köket. Nåväl, snart skall de in i valprummet för att sova och då får jag sanera i köket så det är fint där tills i morgon bitti. De får faktiskt dia lite fortfarande på Magic, men det är inte så många minuter. Hon sköter det väldigt bra och det blir nog inga bekymmer vare sig för valparna eller Magic när de små flyttar. Klockan är nu 22.26 och de börjar leka här bredvid mig. Det är bara lilla Amber som fortfarande sover och hon har inte heller fått äta mat i kväll. Jag har gjort en ny laddning till henne som hon får när hon slår upp sina gröna ögon. Ja,ja undrar vad morgondagen har i sitt sköte.

Joy 7 v. vill plantera kärleksört till matte.


Växer denna planta upp??


Dragkamp i hagen


Blue brothers...


Spike badar 7 veckor.


Zac 7 v. Vikt 5,0 kg


Cloud 7 veckor


Cloud 7 v. vikt 5,1 kg


Amber 7 v. Vikt 3,6 kg


Sky 7 veckor.


Sky 7 v. vikt 5,0 kg


Joy 7 v. Vikt 4,9 kg


Joke 7 veckor


Joke 7 v. Vikt 5,0 kg


Spike 7 v. Vikt 5,4 kg


Dream 7 v. Vikt 4,5 kg


Hope 7 v. Vikt 4,6 kg


Surprise 7 v.


Surprise 7 v. Vikt 5,5 kg


7 veckors valpar!

De små liven växer så det knakar. Jag vägde dem igår och lägsta vikten var 3,6 och den högsta vikten var 5,6. Igår var alla valparna ute på gräsmattan på en gång. Oj, vad de sprang åt alla håll. Magic fick verkligen visa då att hon var en vallhund. Hon hade jämt jobb med att samla in alla och de hade så roligt. Annars brukar jag ta ut 2-3 st i taget och så får de springa av sig. Nu har jag också börjat att ta ut bröderna Andersson (Zac och Joke) tillsammans, eftersom de kommer att hamna i samma hem. De två låter jag också äta i samma skål, för att de skall vänja sig vid att få vara tillsammans. Jag skulle fotat de små igår, men precis då det var klart för fotografering så började det att regna. Solen skiner just nu så jag hoppas att kunna lägga ut 7-veckors foto på dem under dagen. Joke och Dream är de två som är kaxigast mot sin mamma, ja även Spike blir rätt hårt fostrad av Magic. Sky och Cloud kramas så gulligt, de lägger sina framben runt hals eller en arm och riktigt gosar. Amber, Joy, Surprise och Zac vill alltid kela lite lugnare och Hope gör som hon vill. Hon vill också kela, men då springer hon gärna av sig lite först, kollar om hon kan träna någonstans innan lugnet lägger sig. Återigen, alla är så oerhört sociala så det kommer att bli roligt att börja träna och lära dem saker.

Pappa Balder har besökt sina små.

Vi hade besök av valparnas stilige pappa Balder igår. Balders husse tyckte att det var en jämn och fin kull så jag blev jätteglad.Han sa också att Joke var kusligt lik sin pappa. Magic tyckte att det var ok att han kom in men inget kel idag. Vi har numera inte bara utbrytardrottningen Hope utan vi har också korat en kung. Det är Zac som är listig som en räv och han har med Hopes hjälp kommit på hur man snabbt tar sig över staket. Det värsta är att de två kommer igång kl 5 på morron och försöker att klättra över. Så väcker de de andra och så är konserten igång och matte kommer upp. Flytta valpar till köket, släppa in Magic där och sedan sanera valprummet. Reservtanken med kraft är nu påkopplad och det bör finnas bränsle tills valparna skall flytta. Tio valpar är mycket när de är så stora men när man väl städat efter dem och allt är llugnt så tänker jag: Hur skall jag kunna släppa dessa underbara små kryp?

Pappa Balder på besök!


Hoppetossan Hope på gång IGEN!


Sky får lite mammatid.


Hade en gång två buskar


Spikes bästa plats. Under eller över.


Stort rum som ändå känns för litet för 10 vildar


Spike får egentid med mamma.


Vi orkar inte mer...


Hope klättrar över staketet.


6 veckor med härliga valpar.

Tiden går fort och nu har 6 veckor gått sedan valparna såg dagens ljus. I går var det Surprise som fick besök av sin blivande familj och i dag kommer Dream och Joy att få besök av blivande ¨mattar¨. Varje gång någon kommer så blir förvåningen stor över att så mycket har hänt, både i storlek och i utvecklingen. Nu är det tuffa lekar valparna emellan och tuffa tag i Magics uppfostran av de små. Jag försöker att fota Hope när hon skuttar över staketet men hon är så snabb, så det blir lite suddigt. I dag tog hon sig över ett högre staket i valprummet och tydligen så lärde hon Dream också hur det skulle gå till för plötsligt så kom de två spatserande ut i köket. Hur skall jag klara att lämna dessa underbara valpar? Dream är en riktig pussgurka och Joke och Cloud kan kramas ordentligt. Alla är sociala och kommer rusande när man går fram till deras inhängnad. Hå, hå, ja, ja...

Surprise med blivande matte Marie-Louise


Surprise med lillmatte Elsa


Zac 6 veckor


Endast Cloud 6 v klarar balansgång


Amber 6 veckor


Sky 6 veckor


Joy 6 veckor


Joke 6 veckor


Spike 6 veckor


Dream 6 veckor


Hope 6 veckor


Surprise och mamma Magic


Zac och Surprise


Se och lär.

I dag överraskade valparna mig. Först satte de igång en konsert kl 6.30. Ganska hyfsad tid, så jag gick upp och stannade i dörröppningen till deras rum. De disponerar nu hela gästrummet som är täckt med byggplast och tidningar. Jag möttes av en stank som från ett utedass och såg alla högar som var spridda överallt. Hur hinner de göra så mycket på en natt? Jag plockade då valp efter valp till inhägnaden i köket och så fick Magic komma in till de små där. Sanering i gästrummet! Det blev en hel säck. Ut med korgar,täcken och leksaker och så tvätta golvet med clorin. På med nya tidningar och så hade vi ett rent rum igen. Under tiden så lekte, slogs, bet och hoppade alla valparna utom Amber i den mindre hagen i köket. Amber låg i ett hörn och rev med munnen bit efter bit från en tidning. Plötsligt kommer 3 valpar skuttande mot henne, men tvärstannar några sekunder och stirrar på henne. Därefter går två av dem, Joy och Joke fram till Amber , lägger sig ner och gör precis likadant. Bosse och jag stirrade på varandra, va kan de verkligen lära genom att bara titta?????

Vår Hoppetossa

Vi skrattar åt vår lilla utbrytardrottning. Om det är så att man haft tidigare liv så har nog den lilla stjärnan antingen varit clown eller utbrytarkung. Vi har satsat på ett rejält staket med grind. Men vi hinner inte öppna den förren hon klättrar upp med bakbenen och häver sig över, slår en volt och hamnar snyggt på marken. Ingen annan har kommit på hur man gör, men nu gäller det att inte glömma att låsa.

Endast Cloud är kvar.

Nu har 9 valpar fått sina bestämda hem och vi har bara söte Cloud kvar. Vi hoppas att han ska få samma tur som sina syskon att finna bra hem. Det bör inte bli svårt för det är en charmig och kelen liten kille. Mamma Magic mår lite bättre idag men hon har ont i sitt ena juver. Tåligt låter hon sina små suga i alla fall hon är en jättefin mamma till de små, som faktiskt inte är så små längre. Lilla hoppetossan Hope har blivit en fena på att klättra över grinden, hon är faktiskt den mest busiga och vi skrattar gott åt hennes upptåg. Alla valparna äter bra nu och det kommer inte att bli några problem för blivande hussar och mattar.

Mys med mamma.


Vilda 5-veckors valpar

Sååå kul vi har med de små vilddjuren. Det var inte lätt att hinna fånga dem på bild idag. Jag måste träna på att ta rörelsebilder. De leker, biter och skuttar omkring i hagen därute. Så roligt de har med varandra. Jag har skrivit in vikterna idag och de äter bra, det ser man ju. Lilla pysslingen Amber kommer kanske snart i kapp de andra. Ja, Joy har ju ingen någon chans emot. Hon glufsar i sig så man kunde tro att hon tittat på när matte äter godis. Det kan gå fort det med. Jag har faktiskt inte något särskilt att säga om de små idag för de är ganska jämna både till humör och framåtanda. Alla är så sociala, de älskar när det kommer besök för att titta på dem. Ni får hem fina små valpar.

Zac apporterar 5 veckor. Vikt 3180 gr.


Cloud 5 veckor. Vikt 3120 gr


Amber 5 veckor. Vikt 2100 gr.


Sky 5 veckor. Vikt 2940 gr.


Joy 5 veckor. 3075 gr.


Joke 5 veckor. Vikt 3050 gr.


Spike 5 veckor. Vikt 3300 gr.


Dream 5 veckor. Vikt 2740 gr


Hope 5 veckor. Vikt 2780 gr


Surprise 5 veckor. Vikt 3275 gr


Snart 5 veckor

Jag har börjat att ge varje valp lite egentid med mamma Magic. De kan då kela, äta, leka och Magic kan fostra i fred för de andra. I dag var det Surprise som fich chansen med mamma och det är så kul att se. Jag la in några bilder på de två. Sedan har vi haft besök av två fina tjejer Hanna och Ann-Sofi, som kom för att träffa sina två utvalda Dream och Joy. Som de har lekt på gräset. Hoppetossan Hope gav sig inte utan hon fick också släppa loss på gräsmattan med sina systrar. Jag blir lika förvånad och glad varje gång jag träffar valpköparna, vilken kunskap och vilka förberedelser som de har.gjort inför hemkomsten av de små valparna. Ja, det känns tryggt. Nu har jag två söta pojkar kvar att placera, det är Zac och Cloud. Jag har lagt ut lite bilder på de två. Båda är superfina och oerhört sociala. Ja, alla valparna är kelna och sociala, men de är också väldigt trygga och framåt. Hoppas att jag kan finna lika fina hem åt dessa två som jag har till de andra.

Drömkillen Zac


Zac älskar att kela


Vackre Zac


Cloud i profil


Ansiktsbild på Cloud


Clouds mörka sida


Clouds vita sida


Hanna med sin Dream


Ann-Sofie med sin lilla Joy


Surprise leker med mamma.


Ansiktsbild av Surprise


Nu har vi eget rum!

Ja, nu växer valparna ordentligt och vi har möblerat om för deras räkning. Vi har flyttat ut bäddsoffan och andra möbler i gästrummet så nu har valparna ett helt eget rum, där de får plats att leka ordentligt. Det går åt mycket tidningar så blivande valpköpare får gärna ta med sig tidningar vid besök. Det är svårt att särskilja dem för alla är så oerhört sociala. Joy och Amber är fortfarande först i kön vid maten men de andra äter också bra. Hope tycker inte om att trängas. Hon leker och väntar tills någon har lämnat plats vid matskålen, då går hon dit och börjar att äta. Joke är som sitt namn, en riktig skämtare, han gillar att bita och slita i sina syskon. Spike är mest uthållig när det gäller att vilja komma upp i famnen, han kan gnälla länge men ger sig till slut och somnar om vi inte har bevekats av honom innan. Jag kan ju inte lära honom att han jämt får komma upp vid gnäll, då blir nog inte matte så glad. Surprise är som ett solsken precis som Dream, de är väldigt charmiga. Ja, alla valparna har något visst, inte att förglömma sockersöte Sky, som är oerhört charmig precis som sina bröder Zac och Cloud. Jag skall ta nya bilder i helgen på var och en och jag hoppas på fint väder så vi kan vara ute.

RSS 2.0