Inga bebbar idag...

Tempen ligger konstant lika morgon och kväll så vi kan nog inte vänta bebisar idag. Wilda är jättepigg, har traskat 1 km utan koppel före oss och det gick jättebra. Hon fick själv välja väg och hon vaggade på i bra tempo. Hon har ätit den rya energimaten som vi köpte hos veterinären i går helt oblandad så hon slapp få den i doseringssprutan. Det är som om hon har fått nya krafter. Vi får väl tro att hon föder på lördag som uträknat.

Stödmatning...

Trots Wildas tysta protester så får hon nu näring med en doseringsspruta. Detta tycker hon inte om, men hon är ju van, för det var detsamma som hon fick efter sin operation då hon inte heller kunde eller ville äta.

Magic skulle gärna äta gojan som vi blandar till, för hon tycker att det smakar jättegott.
Natten som gick låg Wilda faktiskt 1/2 timma i valpbädden

5 dagar kvar!!

så har vi allting klart i babykammaren. Band att knyta om navelsträngarna om nu Wilda vill ha service, steril sax, olika band för halsarna, små trasor att hjälpa till och torka de små, för kanske Wilda behöver hjälp med det också.

Wilda är ju så oerhört stor så jag tänker att kanske det sätter igång tidigare om det är väldigt många, fast å andra sidan så fick Magic 10 valpar och de kom på dagen 63. Ja, det är bara att vänta, men idag har hon inte ätit något, inte ens pasta och köttbullar som hon beställde igår. Så har hon inte varit de andra gångerna som hon har valpat så det är riktigt tråkigt nu. Är det någon som har varit med om att en dräktig tik har matvägrat så länge så är jag tacksam för en kommentar. Vet inte vad jag kan locka med nu.

Skilda sovrum

Så har maken och jag fått skilda sovrum. Nej, nej det har inte utbrutit krig, utan det är så att Wilda måste inskolas i barnkammaren och då ligger jag också där. Kruxet är att Wilda inte alls ligger i sin valplåda utan hon lägger sig på golvet. Hon kommer säkert ihåg att det inte alls är trevligt att ligga där, det framkallar säkert smärtsamma minnen, men vi får försöka igen.

I dag har vi besökt vår Vette i Älmhult för Wilda har fått ett bråck på magen. Det är från hennes långa sår som hon fick i somras. Jag var bekymrad, men han sa att hon bör klara av att föda normalt i alla fall. Han är min back up om vi behöver hjälp,

Nu är det 9 - 10 dgr kvar och man ser på bilden att Wilda är jättestor.

Matvägran...

Wilda växer snabbt nu, men hon äter alldeles för lite. Magen har ökat 6 cm i omfång de senaste 2 veckorna och det är ju nu som de växer mest, så undrar hur stor hon ska bli.

Hennes torrfoder med högt energivärde vill hon inte ha, men idag kom jag på att leka med henne. Jag platsade henne i köket och gömde torrfoder i huset på olika ställen och sa: Leta! Då sprang hon runt och letade och åt upp allt som hon hittade. Detta går ju bara när Magic är ute för annars har hon ingen chans.

Tänk, när Magic väntade valpar så var det inga problem alls. En dag var hon lite illamående, men annars åt hon precis som vanligt. När det var dags att föda så praktiskt taget rann valparna ur henne och hon skötte allt själv under förlossningen. Tänk så olika det kan vara. Lilla Wilda vill ha hjälp av matte och hon litar på mig som tur är.

Fosterrörelser!

igår kunde vi känna fosterrörelser på Wildas STORA mage. Hon är riktigt tung och vilar mycket. Det börjar att närma sig. I morron går vi in i 8:de veckan.

Wilda vilar i soffan.


Wilda växer...

Wildas mage växer så det knakar. Hon snarkar när hon sover så det börjar nog bli trångt i lilla magen. Tycker att det är lite tidigt, så vi får hoppas på att hon inte får allt för många små bebisar

Maten går lite bättre, tack och lov och hon har börjat att göra trick som bara Magic har kunnat tidigare. T.ex så kan hon nu hämta mina tofflor och hon har lärt sig att sitta vackert, ja high five och att gå slalom har hon kunnat tidigare och det kör hon ofta nu för då vankas det köttbullar. Hon är så söt vår lilla docka.

Zack och Joke

I går ställdes Zac och Joke (bröderna Andersson) Joke som brukar ta hem allt, hade varit olydig under julhelgen och stulit mat för matte. Han hade lyckats få i sig 2 pkt smör och en hel ugnspannkaka och kanske berodde det på det för domaren tyckte att han var för tjock och han fick gå hem utan pris. Storebror Zac däremot blev BIR och det gladde mig som uppfödare och naturligtvis var matte jättestolt. Grabben har vuxit till sig och han är verkligen stilig. Fortfarande så har jag lite bekymmer med Wilda. Hon äter men det är väldigt kladdigt. Hon matas fortfarande med sked och det verkar väl idiotiskt, men faktur är att hon är så duktig på det så man kan jämföra med ett barn och det går fort när hon väl vill äta. Magen växer oerhört nu och jag hoppas att det inte är FÖR många därinne. Men bara hon mår bra så går allt. Hon springer glatt med på våra promenader ännu så länge och hon är glad och pigg.

Wildas första besök.

I dag hade vi besök av en underbar familj, som ville träffa Wilda och se vad det var för en liten varelse som väntade valpar.

Som vanligt charmade Wilda våra besökare och de bestämde sig för att de gärna ville ha en valp efter henne.
Ja, vi hoppas att allt skall gå bra och det skulle kännas tryggt att få lämna en valp till denna familj.




Skogspromenad

I dag har vi gått en ordentlig runda i skogen. Vår prinsessa Wilda satte sig ned och funderade en stund medan Magic undersökte en träbit.

Vi, eller jag lyckades smyga inpå en hög tall där det satt en hackspett och knackade. Så häftigt det lät när jag la örat emot.

Wilda börjar tjockna på sig nu och äter endast specialkost (dyr) med sked. Hon tycker att vi kan mata henne fortfarande.

My Dog

Så har Magics 3 valpar blivit ställda i Göteborg. Första dagen så blev alla tre Good och dag 2 så fick Spike very good och de båda flickorna Dream och Hope fick vitsordet good. Man kunde nor inte vänta sig mer då de precis nu är 9 månader och de ställdes bland de som var nästan fullvuxna. Alla tre fick däremot fina vitsord men lite kritik på att bakdelen var för hög eller bröstet lite platt ännu. De kommer att växa till sig och det är ju en stor erfarenhet att ställas på en sådan stor utställning. Joy blev sjuk så hon kunde inte resa upp och jag avstod med Ami pga att jag själv var lite krasslig. Vår prinsessa här hemma har börjat att äta igen. Ja inte sitt torrfoder utan på morron blev det en smörgås med leverpastej och till lunch fick jag åka och köpa bästa burkmaten som jag kunde hitta och den äter hon fint med sked. Jag lovar, hon äter bättre med sked än en tvåårs baby. Synd att jag inte lyckas att fånga henne på foto när hon gapar så fint och rensar skeden.

Nyår.

Vi firade nyårsafton här hemma och Wilda fungerade ganska bra. Hon tycker inte om raketer och smällare men bredvid matte i soffan med Tv:n på hög volym så tyckte hon att livet är ganska bra ändå. Magic tittade faktiskt på raketerna utanför fönstren och det var ok tyckte hon.
Helt otroligt vad de sköt runt omkring oss.
Idag är det lugnt igen och livet fortsätter med att krusa lilla damen
med olika godsaker.

RSS 2.0