Regn, regn, regn...

I dag får man skynda sig att rasta hundarna mellan regnskurarna. Det har blivit en sån där innedag i dag och jag känner mig rätt slö.
Dimas rum står klart och väntar på honom, presenter ligger inslagna på sängen och det är riktigt spännande att få återse honom efter ett år. Hoppas att han fortfarande är en trevlig kille och att han inte har börjat att sniffa lim och andra tokigheter.

Vi kan ju inte påverka honom, han har det tufft hemma, lever på gatan och förebilden, storebror, är inte helt rumsren. Sedan är det språket, det blir levande charader för hela slanten, han kan inte engelska eller svenska och vi kan inte ryska. Allting går, och det är 6:te året i år som vi har honom och de senaste åren har han bott hos oss. Det ska bli riktigt roligt i kväll när bussen rullar in på lägergården med alla barnen och fadderföräldrarna står och väntar otåligt. Sedan går de andra barnen in på lägergården, men vi går hem med vår kille och ser till att han äter, äter och äter. Barnen brukar vara väldigt hungriga när de kommer och det tar ett par veckor innan de har anpassat sig.
4 timmar kvar.

Åter på banan...

Efter en förfärlig midsommar med kristallsjukan av värsta sort börjar jag nu komma i kapp igen. Trodde inte kunde bli så sjuk av något som egentligen inte är farligt. Jag trodde att jag flög ut i rymden, kräktes och fick svimningsanfall i samband med yrseln.

Nu är det nästan över och i tisdags åkte vi till Trosa fram och tillbaka för att titta på vår nya valp, lilla Lykke. Tyvärr vet jag ännu inte vilken det blir, men jag har en bild i huvudet av de två som det står emellan. Jag tog kort, la in dem i min Ipad, raderade kameran och kan inte visa dem i datorn. Det går inte att skicka från min Ipad till min blogg så jag får nu vänta med bilder på denna sidan. DUMT!
Däremot så finns det en bild i forumet "Vi som har Lagotto" De som ännu inte är med där kan ju gå in där och kika.

Provsvar på Magic...

Magic har varit trött efter borrelian (enligt mig) i ett år nu och i dag fick vi besked på provsvaren. Hon har fortfarande, eller också en ny borrelia och dessutom Anaplasma som man tidigare kallade Ehrlichia. Nu skall Magic äta Kortison och antibiotica igen. Jag har förstått att det inte står rätt till då hon inte lyckas följa mig i joggingspåret, utan jag har tagit lilla Wilda med mig på de dagliga turerna. I dag har vi ändå spårat med båda våra flickor och de klarade spåren galant. Vi la spår och sedan åt Bosse och jag frukost ute medan spåren väntade. Därefter fick hundarna jobba med sina nosar vilket uppskattades. Vi får ta det lugnt med Magic och göra sådant som hon kan och tycker är roligt.

Ma


Utställning i Tollarp

I går ställdes Magics valp Zathiva (Dream) ut i Tollarp. Hon skötte sig fint och blev BIR med HP och BIG 1:a. Stolt uppfödare var jag och stolt mamma var Magic.
I dag fick hon betyg excellent och även det i Tollarp. Hon har vuxit till sig ordentligt och blivit riktigt vacker.
Jag har inte fått provsvar angående Magic ännu, men jag hoppas att de kommer att visa varför hon är så trött och tung.

Vaterinärbesök igen.

I går åkte jag till Älmhult med båda flickorna. Wilda har en liten knöl i baken, vi ska medicinera ett tag och om det inte går över så blir det operation. Han gissade att det var godartat men man vet ju aldrig. Magic är inte bra, hon är en trött Aussie nu för tiden. I går gick jag raskt 8,7 km med Magic och hon blev jättetrött på slutet. I dag så tog jag Wilda med på min joggingrunda och fick bästa tiden. Wilda är som en valp, glad, skuttande och man kan inte tro att hon nyss varit mamma till en stor hög med valpar. Så vi får innerligt hoppas att knutan hon har är ofarlig.

Magic i tankar efter badet

I går, då det var en strålande härlig dag gjorde vi en utflykt till Lerhamn för att hälsa på Wildas valp Ester. Det blev ett trevligt möte för oss alla. Lilla Ester började med att undersöka om mamma hade någon mat kvar och då så inte var fallet så fortsatte hon med att leka med moster.
Vi och hundarna fick en trevlig promenad som slutade med att alla tre hundarna simmade i havet. De hade det härligt och våra två hade svårt att slita sig från vattnet.
Lilla Ester var så social och trevlig och hon har blivit hela Lerhamns lilla kelgris. Hon balanserade på stenar och sprang duktigt bredvid mamma Wilda och moster Magic.
Nu har vi sett 2 av Wildas valpar och vi får väl fortsätta våra utflykter så att vi får träffa några till. Det är verkligen roligt.
Ett minus igår var att Wilda rullade sig ORDENTLIGT i en nygjord komocka och blev brungrön på hela ryggen och halsen. Wilda tyckte att det var dagens pluss.

Lilla Ester


Mor och dotter


Ester tittar beundrande på när mamma och moster simmar


Mamma Wilda, lilla Ester och moster Magic


Bosse med Wilda, Ester och Magic


Fel av mig...

Jag skrev att vi skulle hälsa på Selma, men vi ska hälsa på Ester/Bernadine i Lerhamn.

70 år

Så har jag firat min 70-årsdag med 60 personer i trädgården. Härlig fest då vi startade med en rockkonsert.
Dagen före Min dag så föddes en liten fölunge på min dotters gård. Blir jag mormorsmor då?? Det låter värre än 70 år.
I dag så sa dörrklockan ding dong och utanför stod lilla dalkullan My med husse och matte. Så roligt att få se henne, hon hade faktiskt en guldglänsande päls och en fantastisk form på kroppen.

På tisdag skall jag få träffa lilla Selma, vilket vi gläder oss åt. Då blir det till att fotogradera igen.
Det är så roligt när ni kommenterar på bloggen, det är bara jag som varit dålig på att skriva. Jag kommer att bättra mig nu.
Kul att lille Mac går på lydnad, det är en kavat kille som säkert har nytta av det. Det var också roligt att höra att mitt lilla hjärta Belizia var duktig på att stå fint på klippbord.
Hur har det annars gått med de 9 syskonen? Har de fattat det där med rumsrenhet eller tycker de att det är bättre med innetoa? Skriv gärna och berätta, de som är med på facebook kan ju också skriva på vår egen gruppsida wildmagic. Det är för dem som köpt Wildas valpar i dessa tre kullarna.
Veckan efter midsommar skall jag åka till Trosa och titta på min valp, om uppfödaren har bestämt vilken jag får. Hoppas det så att jag kan ta lite foto på henne.

Ny liten fölunge född i släkten


Lilla My hälsar på mamma Wilda


RSS 2.0