Så var vi bara 8

Storebror Bodhi sitter just nu på tåget till Stockholm. Han var den förste som såg världens ljus här i Broby och han var den förste som sa adjö till oss och till sina syskon.
Nu har vi 7 st som kommer att lämnar oss snart och så har vi en liten söt tik fortfarande till salu.

Bodhi hamnade hos härliga Carina Sedell i Hägersten


Tikvalp till salu

På grund av nya tankar och ändrade omständigheter kommer jag inte att behålla lilla, underbara Belizia utan hon är nu till salu.

Veterinärbesök.

Så har de små åkt bil för första gången och vi hörde endast en som gnällde och då i ca 2 km. Sedan var det tyst. Hos veterinären uippförde sig alla bra. Han tyckte att de var ljuvliga.
En, lilla Kiwi pep till då hon blev chippad, men de andra åt godis under tiden och veterinären kunde undersöka, vaccinera och lyssna utan att de protesterade.
Efteråt fick de städa hos veterinären, för efter 9 små valpar blir det ganska blött
Det är så kallt fortfarande så så de kan bara vara ute i ca 1/2 tim innan de fryser.

Bernadine på lekbrädan, Bodhi bevakar sin tron.


My 7 v, vikt 2575 g


Kiwi 7 v, vikt 2390 g


Mac 7 v, vikt 2780 g


Belizia 7 v. Vikt 2385 g


Övre bild Balzac. Undre 2 bilder Bodhi 7 v, vikt 3235 g


Balzac 7 v, 2940 g


Bernadin 7 v, vikt 2630 g


Lykke 7 v, vikt 2618 g


Glen 7 v. vikt 2560 g


Balzac ute själv i köket och Glen protesterar, Lykke nr 4, följer Balzac med blicken.


Valphagen där ute är klar.

I går så fick vi upp hagen med lekbräda där ute och i dag var alla tillsammans och lekte en stund. Jag vet att jag har lovat utebilder på några valpar men i dag har vi haft huset fullt av valpbesökare och däremellan är det mattider och vällingkok. De enda som jag säkert känner igen på bilden är Bodhi pga det mörka halsbandet och så bröderna blond.
Alla valparna är bra i sina magar igen och det är väldigt skönt.
I morgon tror jag inte att vi får besök så då skall jag försöka att hinna med att skriva ut lite papper som skall med valparna hem. Hoppas också på sol så att vi kan ta 7- veckors bilder på de små. Så är det vikten så klart......

Alla valparna ute. Bodhi tittar efter mamma.


Som de kan bli.

I dag har det blivit helt galet. Hur jag än gör så får jag inte med utebilder på My, Balzac och Bodhi. Jag skall plocka ut de tre igen och ta nya bilder.

Så har jag äntligen bestämt mig för valp. Det blir Belizia, som säkert blir kallad Lisa i vardagslag och kanske Belizia när jag skall vara bestämd, ha, ha. Söta Bailey kommer till Amanda i Norge.

Jag var inne och tittade på statistiken på besökare i dag. De sista 10 dagarna har jag haft 986 st besökare och 0 kommentarer??

Ja, ja jag fortsätter väl att skriva ändå. Vi har fortfarande kallt så jag vågar inte ha valparna ute någon längre stund. I dag tyckte jag synd om dem så jag släppte lös alla i köket. Oj vad de jagade varandra och som de bet i mina tår och som de kissade. De hade roligt och fick springa av sig.
Jag har ju ingen hage ute pga kylan så jag får ta ut 2-3 st i taget och så får de springa av sig i trädgården.
Några har varit dåliga i magen och jag kämpar med dem så att de skall bli friska tills de skall flytta. Det blir risavkok och välling osv.
Tyckte faktiskt att de redan var bättre idag.
På torsdag skall de få göra sin första resa i bil. Det blir 7 mil totalt och ett litet smakprov på deras kommande hemresa.
Jag fick deras papper i går, så nu har de egna reg.nr. Jag kan maila eller sms:a till dem som behöver veta det.

Nu får jag ut och fotografera igen, eller kanske det får bli på em då det är lite varmare.

Söte Bodhi på sin älsklingsplats, tronen.


Mac och mamma Wilda


Belizia, (Lisa) som kommer att bli min egen.


Bettina och Magic


Bernadine och Glen. Oj det blir visst dubbelt


Bernadine blir jagad av Glen.


Hej och hå, här kommer Glen.


Bailey gillar snö.


Äntligen ute!

I dag har jag börjat att plocka ut valparna en kort stund . Jag började med Beatrize (My) som hamnar i Leksand och där är det väl snö då hon åker hem. Det var inga som helst problem, Magic passade henne så att hon inte gick för långt.
Sedan tog vi Belizia och Bailey och de lekte fint. Vi hann med Mac och Bernadine också innan det blev för kallt.
I morgon skall jag försöka att fota dem ute om vädret tillåter.

Vilken kväll!! Ett par valpar har blivit dåliga i magen och innan man hinner plocka upp tidningarna så har hela högen sprungit eller suttit i det. Ett kliv in i hagen och de anfaller, biter i tårna, byxorna och de som hinner smiter ut och vidare ut i hela huset med full fart.
Efter tidningsbytet och infånga det av rymlingarna så blir det till att tvätta tassar och bakar i tvättstället. Några njuter och några vill därifrån så fort de kan.
Ja, nu äter de mycket och jag har precis kokt välling och blötlagt foder tills i morgon. Då gäller det att vara snabb för då låter hela högen som om man är vid havet och lyssnar på skränande måsar,
MAT, MAT ropar de.
Nu säger jag God Natt. Wilda och jag drar oss tillbaka.

Hej då Frasse!

Vi har allt en liten klump i hjärtat efter fine Frasse. En underbar hund som får ett nytt bra hem.
Jag önskar dem allt gott och att Frasse snart kan känna sig hemma och att han kan njuta av varje dag med sin nya matte. Sedan kommer han ju snart att få träffa lillasyster Kiwi (Bettina) då hon blir hämtad efter påsk.

Vi skall nu ta ut våra valpar mera fritt i köket. Det har vi inte kunnat med Frasse hemma för han visste inte hur han skulle förhålla sig till valparna. Wilda börjar tröttna på de små, men Magic får hjälpa till att fostra då Wilda inte orkar. 9 valpar tar ork och kraft, det känner jag också, så kanske Wilda och jag får ta en eftermiddag för oss själva och bara ha lite tjejsnack.

Frasse med sin nya matte Lotta


Bettina (Kiwi) med "mormor" Lotta


Vintervalpar....

Snart är valparna 6 veckor och alla börjar att bli små personligheter. Balsaz, lugn och trygg, sitter gärna och tittar på oss och ber stillsamt om att få bli kelad. Bernadine likaså, väldigt trygg men klättrig. Bailey och Belizia är som ett gäng loppor. Hur kunde jag spara en av dem till mig?? Nej då, båda är helt underbara, men livliga. Bodhi the King, vet vad han vill och är såå social. Bröderna Blond är väldigt lika, vill gärna gosa men leker mycket och gillar leksaker. Beatrize är mycket kelen men är en hejare på att slåss med sina bröder. Lilla Bettina sitter och lägger huvudet på sned och lyssnar verkligen då man pratar med henne. En riktig sötnos.
Nu är valparna roliga, men de gör större högar i sin lilla inhägnad. På morgonen måste jag sätta upp en ny inhängnad av kompostgaller i köket och snabbt förflytta valparna dit och så tömma hagen på alla tidningar= en halv säck. Sedan torka golvet , nya tidningar och så får valparna flytta tillbaka.
Förra kullen, på sommaren så var valparna ute halva dagarna då de var 5 veckor och då var ju allt lättare (+mindre tidningsbyten) men nu är det så kallt, så jag undrar om de ens hinner komma ut innan de skall till sina nya hem.
På onsdag försäkrar jag alla valparna i Agria för jag tror att det var 50.000 vet.vård om något skulle hända innan de lämnar Broby. Dessutom har ju alla valparna en dolda fel försäkring som gäller i 3 år. Så de som vill kan bara fortsätta försäkringen då de flyttar.
Det gör man som man vill.

Bodhi, Mac, Bernadine, Balzac, Belizia, Bailey. Under Glenn, Bettina, Beatrize.


Bodhi, Bettina och Mac.


Fina kompisar Frasse och Magic.


Finaste Frasse!


Ibland strular det...

Har försökt att lägga in bilder i ungefär en halv timma, men det fungerar inte. Vet inte vad det är för fel, men jag skall försöka igen senare.

Idag har jag klippt bort förfärliga tovor i Frasses ansikte. Den "aggeressive" hunden stod blickstilla, inte en tendens till morrning eller något negativt mot mig. Jag är ändå den som har sysslat minst med honom eftersom jag har haft fullt upp med bebbarna, men han är supersnäll. Det har väl tagit nästan 3 veckor innan han har blivit riktigt tillfreds här hemma och det kommer ju att bli likadant på nästa ställe. Men står man ut och låter det ta den tiden så har man en underbar kamrat.
Jag tog ett foto där han ligger och vilar på Magics rygg. De är sååå söta och jag undrar ofta: Vad har jag gjort för att få en sådan härlig hund som Magic. Hon har ett fel och det är att hon blir FÖR glad då det kommer besök . Det har resulterat i förstörda kläder och då blir man ju inte populär. Vet ej hur jag skall jobba bort det, men jag måste lösa det på något sätt.
Jag har ännu inte bestämt mig för egen valp. Det blir antingen Belizia eller Bailey. Bailey är den mest aktiva och Bernadine har nu lärt henne hur man hoppar över grinden och det går fort.
Nu skall bebbarna få mat och sedan i kväll gör jag ett nytt försök med att lägga in bilder.

5 veckor

Jag hade tänkt att alla bebbarna skulle kunna stå fint och att ni skulle få se dem i upprätt ställning. Detta visade sig vara omöjligt och jag fick ta Magic till hjälp för att kunna ta några bilder alls.Hon är makalös, vet så väl att hon hjälper mig och valparna älskar henne. Dessutom älskar hon att fotograferas.
Alla växer fint, några magar var inte helt ok idag så jag får vara extra försiktig med Wildas mat nu. Hon har fortfarande en glupande aptit och det innebär att hon och jag får ta våra rundor i trakten vid 04 -05 på mornarna. Längtar efter att få sova.
Vår underbare veterinär ställer upp på skärtorsdagen och besiktigar valparna så att det går att hämta dem vid påsk och efter helgen.
Jag vågar inte tänka på hur det blir, men denna gången behåller jag själv en tik och det skall bli underbart.

Bodhi nr 1, 5 veckor som väger 2200 gr

 

Magic och Belizia nr 2, 5 veckor som väger 1702 gr


Balzac nr 3, 5 veckor, som väger 1930 gr.


Bailey nr 4, 5 veckor som väger 1770 gr


Lilla Bettina nr 6, som är 5 veckor och väger 1558gr

h väger

Magic och nr 7 Bernadine, som är 5 veckor och väger 1772 gr


Magic och nr 8 Glenn, som är 5 veckor och väger 1674 gr


Nr 5 Mack. 5 v vikt1647gr. Nr 9 My, 5 veckor vikt 1784


Frasse!

Visst är det märkligt, i går önskade jag att Lotta som var med familjen från Höllviken hade kunnat ta hand om Frasse.
När de sedan är på väg hem ringer hon och säger att hon vill överta Frasse. I bland undrar om det finns en högre makt som hör och ordnar allt till det bästa. Nu kommer han att få träffa lillasyster, leka med barnen och få en följeslagare i Lotta.
Valparna har börjat att leka och kampa. Jag skall gå in på min dator sedan och lägga in några bilder.
Bernadine är vår utbrytardrottning. Hon klarade det höga staketet också och kom inspatserande i går kväll igen. Hoppas husse och matte har högt staket för hon kan minsann.

Som det kan bli...

Jag skrev nyss men bara överskrifter kom med. Nåväl, i dag har vi haft besök av en supertrevlig familj. 2 barn, mamma, pappa och mormor. De tittade på en tikvalp men tyvärr så har jag inte valt än utan de får vänta en vecka till på besked.
Barnen kunde klappa Frasse utan problen. Både Frasse och vi föll för mormor i familjen, hon hade varit perfekt att ta hand om honom tänkte vi.
Hoppas nu att alla valpköpare vet att vi kommer att stå till förfogande med råd och tips när som helst framöver. Det är en förmån att få träffa alla dessa människor som det blir med en så stor kull. En del träffar man några gånger och andra blir vänner för livet. Härligt...

Man möter trevliga människor.


Utbrytardrottningen Bernadine.


Magic passar Bailey och Belizia åt Wilda.


Så lätt att bli älskad...


Kan du tänka dig att komma hem till oss lille Mac?


Tror du att vi får henne Ebba?


Nytt besök!

i dag har vi haft besök från Bunkeflostrand, ett härligt par som kommer att ta hem söte Bilbo, som hädanefter skall kallas Mac.
Vi fick också besök av svåger Lasse och Jolla som beundrade våra valpar.
Vår "aggressive" Frasse som nu har träffat många olika för honom främmande personer har varit helt bedårande. I dag slickade han till och med Gunlies i ansiktet när hon hälsade på honom. Han visar INGA tendenser på aggressivitet, han har till och med träffat barn i 10 årsåldern och de har fått kela med honom utan problem. Vi kan plocka ben från honom när han ligger och gnager ochhan vet inte hur väl ha vill oss.
Jag ställer mig frågan gång på gång. HUR kan man lämna denna underbare hund? Det är absolut inget fel på honom och det är så oerhört tråkigt att man bara ledsnar på en familjemedlem. Frasse kom till oss då vi hade två dagar gamla valpar och och trots det har vi inte haft några problem med honom. Vi får se hur det går för honom, han får bara placeras ut om man känner att det är för hela hans liv denna gången. Annars så får ha stanna.

I går satt Bosse och jag med varsin hund i knät. Bosse hade Balzac och jag Belizia. Då kommer Bernadine spatserande in i vardagsrummet rakt mot oss. Det såg så roligt ut, hon ville vara med och titta på TV. Hon var den första som hoppade över staketet i hagen. Efter en stund så försökte hon lära Bodhi att klättra över. Nu har Bosse satt upp ett högre hinder vid grinden.

I morgon väntar vi en ny familj som skall titta på en liten tikvalp och jag skall lägga in fler bilder då, både de jag har tagit i dag och de som jag skall ta i morgon.

tänk, vad härliga valpköpare det finns.

I dag har vi haft besök av Gunilla och Jonas, Bernadines trevliga matte och husse.
Wilda var superhungrig, hon gnäll-ylade-skällde hela tiden, så till slut så kunde vi inte stå ut, utan hon förpassades en stund ut i vårt kyliga förråd.

Det borde vi inte gjort. Vår härliga lax, som skulle förgyllt kvällen var försvunnen och även fläskfilen som vi hade över från fredagen och som skulle blivit lördagslunch var pyts väck.
Hoppas bara att laxen som var lättgravad inte ställer till det för valparna om nu Wilda skulle ha ätit för mycket.

HUR skall hon bli när vi skall börja sina henne???

Det börjar verka kärlek banne mig......


Tycker om Dig............


Fine Frasse tar hand om Wildas ben också.


Kom ut till moster vet ja!

!

Valpbesök.

I går fick lille Barley (Glen) besök av sin fina familj. Ja, det blev kärlek och kanske långa veckor av väntan för husse och matte innan de kan hämta sin lille krabat,
Nu börjar vecka 5 och det är nu väldigt viktigt att valparna kelas och handskas med så att det blir fina sociala valpar.
Vi ska verkligen göra vad vi kan och ännu så länge så är alla valparna väldigt kelna och tillgivna. Sedan finns det humör och de läxar upp varandra precis som de ska. Det tillhör verkligheten.
I dag får vi återigen besök av matte och husse till en liten tikfröken. Alla flickorna väntar och så även vi.

Barnbarnet Evelina på besök i valphagen.


Hämtar du mig snart matte, säger Glen, nr 8.


Nya rutiner.

Så har ett dygn gått i nya hagen och alla bebbarna trivs och leker.
Nu äter de 4 ggr per dag och det är fullt jobb med att koka välling och att blötlägga foder. Det går i ett och ibland går jag som i ett töcken.

Det beror inte på valparna utan på deras kära mor. I natt fick jag öppna till hagen kl 01, kl 03.15, kl 05 då hon också ville gå ut runt kvarteret och så kl 07. Det var första natten som hon inte var tillsammans med dem och jag kan inte ha grinden till valphagen öppen för då skulle moster Magic gå in direkt. Jag tror nog att det skall gå lite bättre i natt. Kanske att vi får sova några timmar i alla fall.

Nåväl, i köket går det jättebra, vi har underhållning hela tiden och idag har jag kört försiktigt med dammsugare utan att någon reagerade. Jag prövade även köksmaskinen och det gick jättebra.
Alla är så underbara. Jag ropar : Bebbarna, mammas hjärtan och då kommer alla fram till staketet. HUR skall man kunna skiljas från de små underverken???

Trängsel runt matbordet


Nya hagen i köket.


Bröderna Blond, tränar Judo


Bosse och moster Magic kollar läget.


Vad tiden rinner iväg!!!!!

I dag får valparna flytta ut i köket. Tycker inte att det var länge sedan vi byggde ut hagen i valprummet, men nu räcker det inte längre. Valpar som växer, hoppar, springer och jagar varandra kräver stort utrymme och många, många tidningar. De valpköpare som kommer nu i veckan får GÄRNA ta med dagstidningar utan reklam, för det blir många tidningsbyten per dag. Snälla grannar kommer in med kassar fulla med tidningar men det går åt mycket. I dag har valparna ätit tillsammans i sin valpskål (bild kommer) men det var trångt. Den har räckt tidigare då de har fått plats runt om skålen fast då var de bara 7 st. Få se hur vi löser det. Nu skall jag bygga färdigt i köket och det ska bli roligt att ha dem runt sig om dagarna.

Nu får jag ta mig i kragen...

Usch vad länge sedan jag skrev. Det går åt mycket tid till de små älsklingarna nu. Morronmålet med vägning tar styvt en timme. I dag åt alla själv, men tidigare så har jag fått hjälpa till med sked åt Belizia och Balzac. Jag tror att om ett par dagar kan jag sätta valpskålen på golvet och låta alla äta tillsammans. Det är alltid lika roligt att se. En del äter fint och andra står med tassarna i fatet och geggar. Fick ett gott skratt i dag. Barley drack så fint ur vattenskålen och då han var klar så gick lilla Bailey fram, backade till skålen och gjorde sitt behov där. Mmmm vattentoalett tyckte hon. Det såg så roligt ut att jag var tvungen att fotografera. Förlåt Bailey. Pojkarna är utplacerade, söte Balzac skall till Norge och the King Bodhi skall till Norrtälje. Fy vad långt, undrar om jag får tillfälle att träffa de sötnosarna igen. Snyft. De fem flickorna är alla sålda men jag har ingen aning om var de hamnar. Jag får ta reda på mera hur ägarna kommer att arbeta med dem eller om de skall ställas ut. De är så otroligt lika och den som jag tyckte var lugn i går är den vildaste i dag. Så man får skynda långsamt och ge dem någon vecka till. Själv skall jag behålla en och jag tänker arbeta med den i både bruks- och lydnadsträning, samt ställa ut. Men jag vet varken ut eller in, de är för vingliga ännu för att bestämma. Vi hade en underbar familj från Leksand på besök i fredags och de skall ha en liten tik. Men vilken?? Det var så roligt att träffa dem för det kändes rätt att skicka en valp dit. De fick också träffa Frasse och kunde inte förstå att man lämnar en sån go hund. Han är verkligen gosig och kul. Ännu så har vi inte sett någon tendens till aggressivitet hos honom. Vi skall testa med barn snart också, men jag tror inte att det blir några problem.

Underbare Frasse har kamplek med Magic.


Tokan Bailey använder vattenskålen som toalett...


Fine Barley (Glen) uppskattar vatten i hagen.


Wilda står upp och matar, vilket fungerar bra.


Duktiga Bernadine äter själv


Besök från Leksand. Moster Magic visar och hjälper till.


Fr. v. Beatrize, Betina, Bernadine,Bailey och Belizia