Ny Lagottolinje.

i går fick jag besked att jag kommer att få en tikvalp efter välmeriterade föräldrar. Det var ett roligt besked på mors dag.
Wilda är otroligt pigg och i dag sprang hon 3,8 km med matte.
Magic däremot blir riktigt trött och det oroar mig.
Ami har nu fått gå över till sin fodervärd och han kommer att bruksträna henne. Det blir inga valpar efter henne, men vi hoppas på fina tävlingsresultat.
Veckan efter midsommar skall jag åka till Trosa och titta på den kommande lilla valpen.

Tjockisen Ami.

Det gick inte så bra på utställningen i Hässleholm. Ami fick very good i omdöme, men hon var för mullig och pga det så sprang hon tungt. Hon blev 2:dra bästa tik efter syrran Zathiva som också fick omdömet very good.
Dessutom regnade det i massor så vi var lite sura när vi åkte hem. Georg tycker inte om att lämna Ami så vi funderar nu på att han får överta henne och bara träna bruks med henne. Då kan jag inte klaga på att hon är för tjock heller.

Ett öra stylat!!!!


Amis första dopp

I dag har Ami fått bada för första gången. Hon vande sig snabbt och hon tog tom tag i Magics svans då de simmade ut. Hon tyckte det var så roligt att va med Wilda och Magic i vattnet.
I morron gäller det, Tycker att hon är för tjock men det går ju inte att förändra på 2 dagar, så vi får väl se vad domaren tycker i morron.

Hämtat vår lilla Ami inför söndagens utställning-

+ I dag har vi spårat med våra hundar. Georg mötte upp med Ami och så la vi spår till alla tre. Magic var superduktig i dag. Hon missade 1 apport av 8 st på en 900 m lång sträcka med många vinklar. Ami tappade 2 apporter och Wilda var helt ointresserad av det hela. Vet inte var hon hade sina tankar i dag men vi kan ju inte vara på topp alla dagar. I morgon skall Zathiva komma hit och leka med sin syster Ami. De skall båda ställas ut i Hässleholm på söndag och jag hoppas att någon av dem finner nåd inför domaren. Ja, så börjar jag bli lite nervös. Det närmar sig snart då jag får veta om det blir någon liten lagottotik till mig. Tror att det blir på mors dag.

Frasse har fått sommarkostym

Söte Frasse har fått sommarfrisyr. Jag har klippt Wilda ganska kort också, hon skall ju inte ställas förren till hösten så det är gott om tid att låta det växa ut. Frasse stortrivs med sin nya matte, det kunde inte ha blivit bättre för den lille grabben.

Träningen igång.

Nu har jag kommit igång med min träning inför tjejmilen. Sakta men säkert går det framåt och idag "sprang" Magic och jag 3,4 km.(långt till en mil) men ändå. Wildandmagic var med husse på på hembygdsgården där de hade en arbetsdag.
Jag har bestämt mig för att jag skall bygga en ny Lagottolinje. Jag vill inte utsätta Wilda för fler valpar även om det är vad jag helst hade velat. Det är tråkigt att jag inte kunde behålla hennes valp.

Nu väntar jag precis som alla mina valpköpare har gjort. Om det blir någon tikvalp till mig så får jag en valp i juli. Det är tre veckor kvar tills den tiken skall föda och jag är väldigt spänd.

RSS 2.0