Vardagshändelser......

I går kom lilla Smilla och hälsade på en stund. Guinness var först blyg, men efter en stund så var leken i full gång. Dom hade riktigt roligt och även Wilda kände igen sin flicka, för hon satte igång med att fostra direkt. Det var full fart på Smilla och hon visade minsann att hon var storasyster. I dag har jag köpt present till Magic för hon fyller 4 år i morgon. Vi skall ha kalas på eftermiddagen tillsammans med hennes älskling Frasse och den nya valpen Terror som är en minikopia av Frasse och precis lika gammal som Guinness. Vi får väl se hur det går. Nu fram emot kvällen åkte vi till Tydingesjön med våra 3 hundar. Wilda och Magic rusade rakt ut i sjön. Guinness stod ett kort ögonblick och tittade och sedan gick han så långt ut som han bottnade, men fortsatte sedan att simma direkt. Det såg så enkelt ut som om han var van vid vatten. Nu var det riktigt varmt, så det underlättade naturligtvis, men han var så duktig. Nu sover han djupt. I morgon skall han åka 9 mil igen. Då skall han ombesiktigas i Älmhult. Veterinärsintyget får inte vara mer än 7 dagar så vi måste göra om det trots att det stod u.a på förra.

Smilla hälsar på brorsan.


Oj, så mycket vatten.


Inte farligt alls, jag gör precis som mamma.


Det är så kul att simma.


Snacka om våt hund.


Wilda hemma igen...

Wilda kom hem igen på midsommarafton. Hon var efterlängtad, men hon tyckte nog att det har varit skönt med en paus. Hon morrade med detsamma på Guinness men efter ett tag så var hon inne i mammarollen igen, så tillvida att hon fostrade honom. Man ser tydligt att hon tycker om honom och jag tror att hon lär honom jättemycket. (BUS) Idag kom Wildas valp Saga från förra kullen på ett kort besök. Det var jätteroligt. Hon var så lik Wilda, men hon hade en vit svanstipp. Så kul att få se henne igen. Vi har inte setts sedan valpträffen. Ja, nu kom jag på att vi inte har planerat någon ny, vilket vi givetvis skall göra. Vi får se när vi kan få ihop något datum där vi alla kan träffas.

Mamma är äntligen tillbaka...


Älskade moster......


Wilda fostrar Guinness igen.


Guinness, Wilda och Saga


Wilda med sin dotter Saga 2 år


Glad Midsommar i efterskott.

Jag får tacka för alla midsommarhälsningar och foto som jag har fått. Det är sååå roligt att höra ifrån er nya valpägare och alla andra också förstås. Jag körde till Stockholm och hjälpte mellansonen att packa inför flytt till Skåne och så åkte vi hem tillsammans i torsdags kväll. Ja, väl hemma så upptäckte jag att Guinness ville tapetsera om i köket, så han hade börjat att riva ner tapeter på 3 ställen medan jag var borta. Så säger man väl: Fjäril flyg din väg..., men Guinness säger: Fjärilsbuske flyg din väg.. Han hade totalt slaktat min höstplanterade fjärilsbuske som jag tycker så mycket om. Jaa, det är tur att han är så söt, men han är dyr. Han skötte sig ganska fint under midsommarfirandet ändå tycker jag. Alla tycker att han är så gosig och söt.

Äntligen sömn...

I går natt visste jag inte hur jag skulle orka. Guiness vaknade halv 3 på natten och vägrade att somna om. Han ylade högre och högre, så jag gick ut i köket och satte mig. Han la sig ner och jag försökte att smyga ut. LÖGN han tittade upp och grät igen. Ja, vad gör man. I stället för att sitta och hänga så började jag att göra rent i skåpet där vi har avfall, tvättade rent och gick ut med sopor. Därefter började jag med lådorna i köket. Ja, det behövdes, så tack Guiness. När kl var halv 6 väckte jag Bosse och bad honom byta av mig. Vi funderade på hur vi skulle fortsätta, så kunde vi inte ha det. I går kväll så tog vi bort den lilla hagen framför buren och lät Guiness vara lös i köket med Magic som sällskap. DÅ var det inga problem. Vi sov till kl 6 i morse. Underbart. Jag skall köra till Stockholm i morron bitti och hem igen på torsdag, så jag hoppas att Bosse klarar av den lille busen själv. Men Magic är helt underbar, hon lägger sig på sidan på köksgolvet och Guiness ligger på hennes hals och sover. Hur skall det gå för Magic när Guiness reser hem??

Guinness

Ja, så har vi fått börja träna en valp igen. Det har plötsligt blivit så annorlunda när vi endast har en valp kvar. I går när Frasse hade åkt så ägnade vi oss helt åt Guinness. Vi tränade inkallning med hjälp av klickern och det är ett väldigt bra hjälpmedel. Så får han inte godis förren han sitter och det tog inte lång stund att lära honom det. På kvällen fick han åka bil till BK i Osby och där träffade han en Kelpievalp som var på dagen lika gammal. Jag tränade Magic en stund medan Guinness tittade på och så åkte vi bil hem igen utan problem. Han låg så fint i Wildas bur, för Wilda är på semester nu. Koppel var inget kul igår, men idag gick det riktigt bra. Natten gick bra, han sov i buren i köket och trots att jag hade en liten hage framför så gick han inte ut förren kvart i sex i morse. Jag tog snabbt ut honom och han kissade direkt. Ännu så länge när förmiddagen snart har gått så har det inte skett någon olycka inne. Ja, nu gäller det att fortsätta träna honom så att Värnamo får hem en bra valp och vi får fortsätta att tacka nej till sommarfester ett tag till.

Så tog vi åter farväl av en valp.

Så har också Frasse lämnat oss för att åka till sin härliga familj i Varberg. Det kändes lite sorgligt att se bilen åka iväg, men det visste vi ju från början. Jag vill av hela mitt hjärta tacka er underbara 6 familjer som vi har fått glädjen att lära känna. Vi har talat om er och sagt att det känns som om vår familj har utökats med 6 extra familjer. Vi kommer nu att räkna er som våra släktingar. Vi har många att besöka nu. Vi har Bröderna Bus i Björnstorp, vi har kattflickan Lara i Lomma, vi har vackra Smilla i Tyringe, vi har den finurlige, tekniske och undersökande Frasse i Varberg och vi kommer att få vår lille kelgris Mario som kallas Guinniss i Värnamo. Hu, säger ni, men var bara lugna. Vi skall inte springa ner väggarna för er, men kanske att ni får ett besök någon gång. Glöm nu inte, att vi finns för er närhelst ni behöver oss. Om vi inte kan svara på era frågor så skall vi ta reda på det ni vill veta. OM ni har lust att maila eller ringa och berätta hur det går så blir vi glada. Pappa Kuzcos mailadr. är: [email protected] Så än en gång: Stort Lycka Till. Kram från plastmatte Mocki

Frasse väntar på matte....


Nu åker jag till Varberg, Guinness.


Frasse kom till Mikael Rosendahl med familj i Varberg


Ensam kvar med för stor matskål....


Guinness träffade Terror på BK i Osby


Ibland är livet svårt..

Tände ett ljus idag på lilla Valerias plats vid köksbordet. Hon skulle ha fyllt 13 år idag, vilket vi hade planerat att fira när hon kom till Sverige. När frukosten var över så gaska jag upp mig och tog ut dom små guldklimparna som vi har kvar. Vi lekte i trädgården, försökte att klicka in dom vid inkallning och faktiskt så tror jag att Frasse nästan förstod vad jag menade. Då ringer telefonen och vi får ett meddelande om att Leras lillebror (8år) nu har avlidit av sina skador. Pappa och mamma har flyttats till Kiev och är troligen på sjukhus. Stackars människor, hur skall dom kunna gå vidare. Blir det ännu mera alkohol eller blir det en uppryckning????? Ja, så har vi barnens mormor och lille Dima som snart kommer till Sverige.....

Och så var vi bara två...


Smilla kom till Mia Aronsson med familj i V. Torup


Balder kom till Ingela Andersson med familj i Björnstorp


Marco kom till Mats Berggren med familj i Björnstorp


Lara kom till Catharina Ulriksson med familj i Lomma.


Nu åker vi hem Matte...


Besiktning av valparna.

I går kväll åkte vi till vår veterinär i Älmhult för att besiktiga vara valpar. Dom blev också chippade och vaccinerade. Alla 6 stod på bordet och åt godis medan Åsmund chippade dom och ingen sa något utan dom mumsade på och viftade på sina svansar. Vi fick mycket beröm för valparna, alla fick papper med u.a. Veterinären var glad att få se en såååå fin tik med såååå bra mentalitet och att det blev sååååååå fina valpar. Han rekommenderade en kull till på Wilda men just nu känns det ganska avlägset. Fast vi får väl se. Valparna var lite oroliga i bilen till en början men jag hörde sedan bara en som gnällde. Jag tror att det var antingen Smilla eller Balder fast jag är inte säker. Marco somnade och var helt trygg. Så nu har dom fått prova på att åka 8 mil. Hemresan för valparna kommer säkert att gå bra.

Man KAN plaska i en pulka


Lara badas före "läkarbesöket"


På väg till veterinären.


Frasse blir undersökt.


Marco blir undersökt.


Balder blir undersökt.


Mario blir undersökt.


Lara blir undersökt.


Smilla blir undersökt.


Snälla!!!!!!!!!

Om någom av er som skulle hämta valp i helgen i stället har möjlighet att ordna så att ni hämtar på torsdag, så gör ni mig en STOR tjänst. Dom har nu blivit alldeles för stora för att vistas så många i köket. Det är fullständigt vidrigt att komma upp nu på morgonen. Alla de ca 25 tidningarna som jag la ut snyggt och prydligt på kvällen, ligger i strimlor och bland detta bajs i stora högar som dom springer i. Dom små pölarna som var lätta att torka upp är nu sjöar. Allt är blött, både golv och valpar. Det är nästan ohållbart. Jag förstår nu att andra kennelägare är stenhårda på att hämtning sker vid 8 veckor. Jag älskar dom fortfarande allihop, men det är sååå tufft att börja 5.30 och sedan inte kunna göra annat än att plocka, tvätta, tvätta. OM någon har möjlighet så ring mig.

Får jag räcka ut tungan, matte?????


Marco (oklippt) undersöker vår clematis


Smilla klippt.


Mario med sina småmattar


Mario beundras av matte och mormor


En tung dag...

Det är en tung, sorgens dag hos oss idag. Vi har precis fått veta att vårt älskade fadderbarn Valeria har avlidit. Hon dog i en bilolycka igår. Det är så oerhört svårt att fatta, att vår fina lilla tjej inte kommer till oss i sommar. Det kommer 60 st Tjernobylbarn den siste juni och då skulle Valeria och hennes morbror Dima som är ett år äldre bo hos oss. Dom andra barnen bor på lägret, men våra två brukar få vara här för att dom skall få se hur det kan vara i en familj. Förra sommaren brann Valerias hem och då var hon hos oss i 3 månader och lärde sig svenska. Denna sommaren blir tuff, ingen Lera.

Pappa Kuzco på besök

Idag har vi haft besök av valparnas pappa, med matte, husse och lillmatte. Dom tvåbenta hoppade raskt in i valphagen och kelade valpar, medan pappa Kuzco fick stanna utanför staketet. Magic blev förälskad i Kuzco och flirtade vilt på sitt sätt, d.v.s jagade och lekte. Kuzcos husse och matte var glada att alla valparna var sålda för annars hade dom blivit väldigt frestade av dom små sötingarna. Dom är också mycket intresserade av att få följa deras resa genom livet framöver.

Mamma - Pappa - Barn


Wilda och Kuzco


Kuzcos lillmatte Thea föll för Marco


Nej Magic, jag håller mig till Wilda


Se MIG, strunta i Wilda


Moa, Magic och Wilda

Vår underbara grannflicka Moa har lekt med alla hundarna idag, både stora och små.

Moa föll för gullige Mario..


Det borde gå att komma igenom, eller???


Skönt med en egen kupe´


Klippning..

Idag har jag börjat att tänka på klippningen av valparna så smått. Jag började med Balder som aldrig är stilla och det blev som jag tänkte. Man kunde tro att han var full av loppor, så som han flög runt på klippbordet. Men det gick ganska bra till slut, han var ju tvungen att koppla av och det blev väl ingen utställningsklippning, men för att det var första gången för Balder så blev han ganska fin ändå. Matte får väl en mindre chock, han har blivit betydligt mera brun och han ser ännu mindre ut nu när han är klippt. Valparna trivs så bra ute men dom blir varma fort och det gäller att ordna skugga för dom. Tiden börjar att gå lite FÖR fort nu, otroligt att dom snart är 8 veckor.

Vi vill ha skugga..


Vill INTE!!


Du kan ju stå stilla...


Vilken skillnad i färg efter klippning!!!!!


RSS 2.0