Blivande pappa Giuggiolo till Wildas nästa kull.


Blivande mamma Wilda


Så var alla valpar borta.

I går kväll åkte lille Kvick med nattåget till Stockholm och efter tågbyte vidare i dag till Östersund. Bosse som körde dem till stationen i Hässleholm sa att den lille knatten var hur tuff som helst, gick fint i koppel, tittade på tågen som kom som om det var det naturligaste i världen. Hans matte berättade sedan att han var helt lugn ända till Stockholm och han höll sig ända tills han kom ut på perrongen. Det är otroligt vad han var lätt att få rumsren. De sista 5 dagarna så olyckades han med 1 enda kissfläck. Bra för en valp på 11 1/2 vecka tycker jag. Nåväl, lite stolt är jag för jag har lagt ned mycket tid de sista 2 veckorna då jag hade 3 valpar kvar. Vi gick i skogen med Kvick och våra två den sista dagen vi hade honom och han knallade på jättefint. Så trygg han är. Det var oerhört svårt då han skulle iväg och jag valde att inte följa med till stationen, det var för jobbigt. Ja, han får det bra lille Kvick, jag fick en sådan go känsla då jag mötte Malin, hans matte. Det känns bra med alla valparnas nya hem och med vissa så har jag fått känslan av att jag har kännt dem länge och kommer att träffa dem igen och det är ju så man vill ha det när man planerar en valpkull. Önskar alla nya valpägare allt gott och hoppas att några kan komma då vi håller valpträff som vi planerar att ha längre fram. Så kanske vi kan träffas på någon utställning då jag skall försöka komma med Amber. Återigen Stort Lycka Till.....

Lek min son! Neeej jag bara luktar på blommorna...


Nybadad Cloud (Kvick)


Äntligen Matte så får vi mötas...


Kvick kom till Malin Bengtsson med familj i Östersund


Så var det bara en kvar...

Återigen har hjärtat gått sönder en liten bit. Lille Dexter (vår Sky) har åkt iväg på sin långa hemresa. Han fick åka bil till Oslo och sedan flyg till Trondheim. Jag känner att jag har haft dem för länge för nu känns det som om jag lämnar ifrån mig min egen valp. Jag har lagt mycket tid på de två sista och det är underbara små valpar. Både Dexter och Cloud går så fint i koppel. Dexter är säker på sitt och stanna kvar och båda två är nästan rumsrena. Efter det att Dexter åkt iväg så skulle vi gå en runda i skogen med Cloud och våra egna hundar. Efter 500 m kom en häftig regnskur så vi fick vända hem igen. Cloud gick så fint i koppel som om han inte hade gjort något annat, men han var väldigt undrande över det häftiga regnet. Så har han klarat det också. Han hann i allafall vara lite lös i skogen och springa tillsammans med mamma och moster.

Dima tar farväl av Dexter


Dexter kom till Monika och Kim-Marius i Trondheim


Äntligen så kom du matte. Blir jag norsk nu??


Hemresa för de 2 sista!

Tiden har gått fort och nu är valparna 11 veckor. På lördag åker lille Dexter till Trondheim i Norge och på måndag åker Cloud till Östersund. det är långa resor för de små, men det är trygga och stabila valpar så jag hoppas att det skall gå bra. Jag tränar de små med sitt, stanna och på att gå i koppel. De har ännu inte riktigt kläm på ligg men det är lite svårare att träna två, så jag tror att det kommer när de har kommit hem. Magic kommer nog att sakna dem för nu är det mer lekkamrater till henne än barn och de har verkligen roligt tillsammans. Moster Wilda tycker också om att vara lektant numera, även om hon säger ifrån ordentligt då hon vill vara i fred för busarna. De är så gott som rumsrena nu, de skäller då de vill ut i trädgården och göra sina behov. De har klarat 4 dygn nu utan en enda kissfläck inne och det tycker jag är bra.

Cloud med mamma 4 dgr före hemresa till Östersund


Dexter med mamma, 2 dgr före hemresa.


Cloud o Dexter med ett blått rep.


Vad ska jag nu hitta på, tänker Cloud


Dexter i gröngräset.


Nya Lagotto-valpar på gång????

Wilda har idag blivit parad med SE30236/2010 Kimberlykevins Giuggio Giugglolo. Han är en brun/vit vacker hane hd A och ögon u.a. Inavelsprocent är 0,6. Vi får hoppas att det funkar dem emellan och i så fall kommer det valpar den 12 augusti i år. Wilda har ju också hd A och ögon u.a. Wilda är mentaltestad, har tävlat i både lydnad och i bruksgrenar samt vunnit en massa rosetter på utställning. BIR 2 ggr. Vi tror att det blir underbara valpar efter de två sötnosarna. Det kommer bilder snart på de båda. Här hemma har vi två blå bröder som har klarat toalettbesöken ute nu i två dagar. I natt vakna de omkring halv fem och var ute och kissade, sedan somna de om och kl sju ropa de på mig och gick ut igen. Åt mat och fortsatte att sova en stund. De har gått tillsammans med sin mamma runt hela kvarteret utan problem. Sådana godbitar ...

Så var vi bara två kvar.

Återigen har en liten stjärna lämnat Broby och han har flyttat till den trevliga familjen Rexö i Lund. De är väl förberedda och jag tror att jag lyckats med att lära den lille parveln lite hyfs. Han kan både sitt och ligg och knallar på bra i koppel i varje fall då jag är med. Det är ju så att de blir lite präglade på mig de här veckorna då de stannar längre, men alla är så sociala så det bör inte bli några stora problem. Ja, tårarna kom i dag också. Sjutton också att det ska vara så svårt, jag har ju haft lång tid på mig för att förbereda mig. Nu har vi två sötnosar kvar, lille Sky som jag måste lära mig att kalla Dexter och fine Cloud. Jag får träna ordentligt med dem för Dexter skall till Norge och då gäller det att visa vad svenskhundarna kan.

Ups....det var INTE jag som hade ner busken.


Så straffar de mig inför flytten...


Nelson (Suprise) hamnade hos familjen Rexö i Lund.


Men gråt inte! Vi kanske ses igen...


Wildas tur eller otur.

Till helgen eller i början av nästa vecka skall Wilda betäckas med Kimberlykevins Giuggio Giugglolo med Regnr. SE30236/2010 . Han är vit/brun hd A och ögon ua. Så nu kommer några spännande veckor igen och denna gång får vi vänta på Lagottovalpar.

Ombesiktning av Suprise (Nelson)

Idag bar det av till veterinären igen. Det var Nelson som fick ombesiktigas därför att han skall hämtas på lördag och det förra intyget får bara vara 7 dgr. Han var ju lika fin idag som förra gången. Det är en supercool liten valp. Han promenerade fint i koppel in och väl därinne fanns det en STOR hund, liknande  jaktmodell som morrade och drog i kopplet så matte  kunde med nöd och näppe hålla honom. Jag lät Nelson sitta på golvet jämte mig och där satt han och la huvudet på sned när den stora hunden morrade. Sååå söt. Jag tar inte upp en valp för jag vill inte plantera rädsla hos den utan jag visar att det är tryggt hos matte och jag försvarar dig. Så idag har han åkt 6,5 mil i bur. Jag använde Magics stålbur och la en bekant fäll däri och några filtar vid sidan och det gick som en dans, inget gnäll alls. Fy sjutton, den ville jag nog behålla nu. Det är inte bra att ha dem så länge för jag fäster mig för mycket. När Nelson åker på lördag så har jag ändå 2 kvar en liten tid till och 2 nya resor till veterinär. Ja, träning får de.

Lugnet börjar lägga sig.

Ja nu har jag tre valpar kvar och det går alldeles utmärkt att sköta om dem. Det kändes så sorgligt när Enya åkte men jag kan plötsligt ägna mig åt de som är kvar på ett helt annat sätt. Jag vill skicka ett stort Tack till söta familjen Lilja. Oj, vad Dima blev glad för fiskeutrustningen som ni gav honom. Han satt och höll lådan i knät och strålade som en sol. Något sådant har han aldrig ägt tidigare och har väl aldrig ens kunnat drömma om det. Allt han får är ju begagnade kläder, förutom då han kommer till oss för då brukar vi ta ett varv på stan. Men då är det kläder som gäller, så ni kan känna att ni har gjort något stort. Detsamma gäller Laras fina familj. Tack för att ni tänker på Dima. Jag har nu lärt de tre valparna att sitta på kommando och jag försöker släppa ut dem så fort de vaknar och har lekt. I går var det inte en enda kissfläck inne, men det var väl ren tur. Jag har koppeltränat Nelson och Spike och skall köra ett pass med Cloud idag hade jag tänkt. Magic har slutat att ge di, men hon leker väldigt mycket med dem och de har roligt tillsammans. Jag fick veta att det går bra med bröderna Andersson (Zac och Joke) det är också trygga gossar som nu upptäcker världen tillsammans. Varför jag inte har skrivit i min blogg på länge, beror på att åskan slog ut internetuppkopplingen och fortfarande så har vi inte någon fast telefon. Tur man har mobil. Jag höll på att glömma att Magic och Wilda tackar Enyas småmattar för de fina halsbandsmyckena som de fick. Magic valde det med röda stenar och Wilda ville ha det med diamanterna. De skickar en kram till tack.

Äh, det är ganska lugnt med tre ungar...


Nelson har koppeltränats runt kvarteret..


2 blå bröder, Sky och Cloud.


Surprise (Nelson) hjälper mamma att förstöra det sista av Fjärilsbusken


Två smutsiga valpar läxas upp av mamma


Så var vi bara tre...

Så har lilla Enya (Hope) äkt iväg med sin härliga familj. Oj, så roligt hon kommer att få det med dessa två härliga småmattar. Det blir nog spring i alla små ben skulle jag tro. Jag tyckte att jag hade tränat på att visa upp en solig fasad när mina andra 6 valpar har åkt, men idag var det tji. Då kom tårarna, fy vad dumt. Man vet ju hela tiden att denna dagen kommer, men ändå är det jobbigt. Jag vet att hon får det så bra och det måste jag vara glad över. Ja, ja nu är det bara 3 avsked kvar.

Tack för att ni vill ha mig!!


Hope (Enya) hamnar hos Lina Lilja med familj


Nybadad och fin, väntar på matte


RSS 2.0