1 vecka kvar!!!!!!!!

Lilla Wilda är så tjock så jag tycker riktigt synd om henne. Hon lunkar i allafall med på promenad på ca 30 min och om jag dämpar farten så är hon ändå först. Nu äter hon bara små mål många gånger om dagen. Hon börjar att äta först på sena eftermiddagen och sedan på kvällen är hon jättehungrig. Jag började att tempa henne igår för man vet inte, vi får nog räkna med valpar från måndag, tisdag och framåt. Hoppas bara att hon skall klara det bra....

Mina tjejer!!!!!

Åkte iväg tidigt idag i kylan för att träna spår. Ja, det var ju Magic i första hand som skulle träna, men lilla tjockisen Wilda var så ivrig att jag la ett litet spår till henne också. Hon klarade det som vanligt. Magics spår gick inte så bra och det berodde på att jag inte litade på henne, jag trodde att hon gick åt fel håll och därför stoppade jag henne och missade 3 pinnar. Jag fick ju veta efteråt hur klantig jag var och det är ju bra att ha i minne när tävlingen kommer. Alltid lita på hunden. Nu får Wilda inte åka bil längre, så nu får hon stanna hemma tills valpningen är över och det är ju bara 11 dagar tills dess.

Träning med Magic!

Jag har gått igenom de olika träningsmomenten i skogen idag med Magic. Det är lägre spår som vi skall tävla i och vi har inte riktigt krypet färdigt. Vi skall prova om hon fortfarande är skottfast på måndag kväll. HOPPAS... Det är fyra skott på 5 minuter och dom skjuter bakom hundarna medan husse/matte står 50 m framför. Det är svårt för Magic har blivit lite skottberörd. Men jag har en underbar hund, hon vill verkligen göra som jag vill. Lilla Wilda skall få göra sitt sista spår innan valpningen på söndag (tror jag). Det är då 11 dagar kvar tills valparna kommer. Nu är hon så tjock så reflexselen knappast går om henne då vi skall gå ut på kvällen. Hon pratar mer än någonsin och tror att hon är den som bestämmer just nu. Visst har hon rätt.....

16 dagar kvar......

Vi, Magic, Wilda och jag har precis kommit hem efter vår dagliga runda på ca 1 tim i skogen. Wilda kommer lite efter Magic nu men hon pinnar på bra och letar fortfarande tryffel. Jag tror att hon har läst fel bok för hon tror att under varenda trädrot så finns det tryffel. Idag gick hon dock runt en nedfallen tall istället för att hoppa över den. Hon reglerar sin motion väldigt bra.

Blivande Lillmatte????


Utkast: Mars 18, 2011


Wilda, 3 veckor kvar

Wilda äter igen och hon växer i omfång. Hon är bedårande söt med sin lilla mage. Hon har blivit matad med sked nu i 2 veckor och hon äter finare med sked än vad mina barn gjorde när dom var små. Nu har hon dock börjat att äta själv.

På spåret...

Igår spårade Wilda och Magic tillsammans med Wildas valp Loke och vår tränares hund Ina. Wilda klarade sitt appellspår utan anmärkning trots sin lilla mage. Hon tog sina vinklar perfekt och hittade apporterna. Lille Loke tränade på sitt första spår och han har nog fått ärva sin mammas näsa. Han hittade 3 apporter och klarade en vinkel. Magic gick sitt lägre spår på ett fält som var täckt av vildgässkit. Helt otroligt att hon klarade det så bra. Hon missade bara en apport av åtta. Vår tränare Georg är Sveriges äldste som tävlar Elit spår (90 år i november) och dom klarade det som vanligt bra. Alla apporter hemma. Dom skall tävla på söndag och vi önskar dom all lycka. OTROLIGT!!

Wilda illamående

Wilda mår fortfarande illa. Hon börjar växa i omfång så hon har kanske många valpar i magen. Jag hoppas att hon snart skall må bättre och återfå sin aptit. Kanske det är så att hon vill att matte skall fjäska för henne och fortsätta att ge henne godbitar. Magic som äter allt är ju fruktansvärt avundsjuk på Wilda, men hon skulle ju lägga på sig om hon fick lika mycket godsaker som Wilda. Livet är inte lätt, vare sig för hund eller människa.

Valpintresse!!

Igår hade vi besök av en trevlig familj som funderade på en Lagottovalp. Wilda visade sig från sin bästa sida och jag tror att hon blev omtyckt. Det skulle vara trevligt att placera en valp där.

Kuzco och Wilda


Wilda matvägrar!!!

Precis som förra gången Wilda var dräktig så slutade hon att äta på den 26:te dagen. Det känns inte bra för det är ju nu som hon skall börja att äta lite mer. Det var endast blodkorv som gick ner idag, inget hundfoder alls. Så nu gäller det att fjäska så den lilla damen kommer igång. I skogen var det full fart i allafall. Hon hoppade över stengärden och grävde efter rötter (eller tryffel) precis som hon brukar.

RSS 2.0