Ensam med Magic.

Bosse och Wilda har åkt till Danmark i dag och kommer tillbaka på lördag kväll. Magic och jag har varit i en underbar bokskog och plockat vitsippor på eftermiddagen och så gick vi en slinga där på några km.

Jag har mycket framför mig i år. Först fyller jag en nolla, sedan firar vi silverbröllop. I augusti fyller våran sladd 30 år och den 7/9 springer jag och min dotter tjejmilen i Stockholm. Det är 16 år och 16 kg sedan jag sprang sist så det kommer att krävas en försiktig start och vettig träning innan jag är i fas.Det kommer att gå, jag är envis när jag sätter den sidan till.
Det var emellertid en härlig tur som jag och min fina Magic hade i dag, det är så underbart att plocka de första vitsipporna.
Jag köpte nya joggingskor i går, så nu är det bara till att träna.

Äntligen VÅR!!


Så tyst det blev...

Så har vår siste charmige valp åkt iväg på sin 90-mil långa resa hem till Norge. Det blev väldigt lugnt i huset för han var en aktiv liten rackare.

Han kommer till en väldigt trevlig familj, så det känns tryggt även med den siste vallpen.
Nu får jag ta tag i Magics träning igen och även för Wilda så blir det nu till att börja spåra igen så att hennes lilla huvud fylls med annat än valpar. Hon har varit fantastisk med Zac. Det har lekts och fostrats om vart annat. Hon tröttnade då valparna var 6 veckor och då tog Magic över mammarollen, men då det var 3 valpar kvar så kom moderskänslorna åter och denna sista vackan så har hon verkligen varit en perfekt mamma.
Jag önskar alla ett Stort lycka till och glöm inte att vi finns för er. Tveka inte att ringa om ni har frågor. Det jag inte vet skall jag försöka att ta reda på.
Hoppas att vi får möjlighet att träffa de små igen. Om inte alla så några i alla fall. Vårt hem står öppet för er alla om ni vill göra visit hos oss.
Vi kommer att försöka ordna en valpträff till hösten och jag hoppas att de flesta kan vara med då.

Zac kom till familjen Sandvoll i Sogndal, Norge


Puss, puss lilla matte


Galen hund...


Zac, gör nu som moster Magic


Mamma Wilda och Zac sista dagen i Broby


Ett försök med saxen.

I går badades Zac, vilket gick jättebra. Fönen uppskattades dock inte. Då han var torr och fin klipptes klorna och så skulle jag börja att frisera honom.
Tänk er en rodeohäst, något i den stilen var det. Det blev inte mycket av den frisyren, utan jag får helt enkelt ställa honom på trimbordet några minuter varje dag så att han förstår och vänjer sig.

Jag brukar alltid klippa valparna då de är mellan 7-8 veckor, men de som jag frågade ville ha hem en ullig liten valp denna gången.
Nu råder jag er alla, försök att klippa lite på topparna så att de vänjer sig. I min förra kull var det de som stod alldeles stilla och de som betedde sig som om de hade loppor.
Klipp gärna varannan vecka tills de har lärt sig att man måste stå stilla.
I går kväll var Zac med på flickornas kissrunda och han fick möta bilar med ljus på och det gick alldeles utmärkt. Jag stod stilla med honom och han satte sig ned och tittade förundrat på de stora metallhögarna som körde förbi. En härlig, orädd liten kille.

Lille Zac

Nu har 2 nätter passerat med en ensam Zac. Första natten flyttade Zac och jag tillbaka till valprummet och han vaknade kl 03 för att kissa en flod i trädgården. Han var lite orolig efter Belizias avfärd och drack ganska mycket.
I natt sov han från 10.30 till kl 6.30 i morse. Han äter bra, är en tuff, orädd liten krabat.
I kväll kom han på att jaga katten genom hela trädgården. Katten hoppade över staketet, men la sig precis på andra sidan och stack ut sina tassar till Zac och så lekte de så en stund. Det såg riktigt gulligt ut.
Magic lägger mycket tid på Zac och det kunde vi märka i fredags då vi besökte veterinären. Han ville gå till alla stora hundar och var inte alls rädd. Zac kan nu sitt perfekt, så i morgon får vi träna in ligg. Vi måste ju visa att svenska valpar är duktiga, nu när min stjärna åker till Norge. Hu, det blir svårt att lämna den siste. Varför gör jag detta???

Ensam är stark.


Man tager vad man haver, om man inte har någon kompis.


Så har jag bara en kvar...

Ja, det blev Göteborg i alla fall. Det känns rätt att Belizia hamnar där, hos denna trevliga familj. Jag fick besvara bra genomtänkta frågor och pojkarna verkade förstå vad det gällde. De gladde sig åt att få hem lilla Belizia och de åkte iväg med en bit av mitt hjärta.

Resan till veterinären som blev av trots allt, han ställer alltid upp när det behövs, den gick utan problem. Det hördes inte ett knyst i bilen.

Ja, nu har jag lille Zac att koncentrera mig på och jag skall verkligen försöka att få bra fason på honom tills han skall resa till Norge. tycker att han skall kunna lära sig lydnadsklass 1 på en vecka, ha, ha.

Belizia kom till härliga Catharina Höweler med familj i Torslanda


Jag lovar, vi ska ha jätteroligt Belizia.


Nu åker vi hem med Belizia.


Tillbaka från veterinärbesök med ombesiktning


Vi hjälper matte att städa... eller hur?


Ingen bilresa i dag.

Fick ett sent återbud på Belizia, men som tur var fick jag avbeställa veterinärsbesöket och fick en ny tid till torsdag i nästa vecka. Så skönt att de små slapp att åka 7 mil i onödan. Få se om lilla Liza hamnar i Danmark i stället eller om hon stannar hos mig. Magic hjälper mig med det mesta och i dag så har hon och jag först gått en liten tur med Liza och sedan tog vi ut Zac och till sist gick Wilda och jag en tur. Varför moster Magic får gå med de små beror på att henne försöker de inte att dia, utan de följer med så bra.

Belizia

Lilla Liza har blivit badad idag och även fått sina klor klippta. Hon gick fint in i duschen och kollade så modigt, men när jag började tvåla in henne så tyckte hon att det räckte. Hon stod dock kvar tills allt tvål var borta. Fönen var hemsk, den tyckte hon inte om.

De två som nu är kvar har verkligen roligt med varandra. Eftersom det är så kallt ute får de aktiveras inne och det är speciellt roligt att
spåra upp små ostbitar eller godis. De är duktiga båda två men Balzac är mer målmedveten och Liza är ivrigare, så pass att hon missar i bland.
I går tog jag inga kort och skrev heller ingenting på grund av att jag tog farväl av en kär faster som hade gått bort. Hoppas på fint väder och lite nya bilder.
Jag märker att de börjar förstå en del ord nu, som mat, godis och gå ut. De börjar testa sin vilja också och då vill jag verkligen råda er alla att inte ge efter om det är något som ni inte själv vill.
Om de inte vill ha halsband t.ex när ni skall ut så ge inte efter även om det är besvärligt. Om de har vunnit en gång så vet de det och det blir värre nästa gång. Trots att de är små så är de inte dumma utan listiga små rackare. En Lagotto kan lätt ta över och kliva i rang och det är inte bra. Var vänlig men bestämd.

6 nya bilder

Just nu är mina två sötnosar ute i trädgården och jag passar på att lägga in nya bilder.
Jag kastade ut ca 1 dl hård valpmat i trädgården i dag och så fick de leta upp alla kulorna. Det är bra träning för huvudet och en början på kommande spåräventyr. Efteråt är de ganska trötta och de som redan har provat med att ge outblötad mat och om de klarar det, så är det ett bra sätt att servera ett mål på. Prova, de har kul.

Liza har ny leksak, Zac funderar på hur den kan bli hans.


Belizia tränar linförighet.


Liza vilar, puh det var jobbigt.


Zac funderar om detta är nödvändigt.


Måste jag gå? Zac tvivlar...

undra

År koppel gott ? Undrar Zac

undrar Zac

Härliga dagar

Så roligt valparna har med varandra. Det är fullt ös hela dagarna. I dag har lilla Belizia fått prova på att "gå" i koppel och det gick ganska bra med lite lock och pock. I morron så skall Balzac få försöka.
Wilda skadade sin tass i torsdags och jag fick tid hos vetten i dag på eftermiddagen. Strax innan jag skulle åka med henne så gick hon plötsligt helt normalt så jag fick avbeställa tiden, vilket var tur för min lilla kicka.
Det är så roligt att alla valparna tycks finna sig väl tillrätta och redan har börjat sin träning. Ja, det är dessa veckorna som de tar till sig lärdom så det är bra att börja redan nu.
Jag har märkt att Balzac lystrar till stanna och han sätter sig ned då jag ber honom att stanna kvar innanför grinden i hagen. De är ju annars snabba ut, men det är inte alltid som det fungerar för mig att alltid ha dem runt benen, även om de är ute väldigt mycket nu i frihet.

Första sovmorgonen!

I dag då det bara var 2 valpar i köket så var det lugnt till kl 6.45. Vilken lyx, att få sova så länge. Sedan var det mat och lite bus i köket och då det blev lite varmare så var det full fart i trädgården.
Lilla Moa, grannflickan kom in till oss och lekte med valparna ett tag och det kan ju vara bra att de får umgås även med barn.
Kvällen har avslutats framför tv:n då Zac har sovit i Bosses knä och lilla Lisa i mitt. Så gott det är att få kela med dem. Vi vill ta tillvara varje minut så länge som vi får ha dem hos oss.
Nu då kl har blivit 23.00 så har vi sagt godnatt och hoppas på ännu en lugn natt.

Kul inne med moster Magic.


Liza och Zac kampar om en gammal träsko.


Grannflickan Moa leker med Liza och Zac


Ganska tyst i valphagen....

I dag åkte lilla My på sin långa hemresa till Leksand tillsammans med trevlig matte och husse och på eftermiddagen var det Kiwis tur att bege sig till sitt nya hem till Höllviksnäs.
De söta barnbarnen Ebba och Anton såg förtjusta ut i bilen med Kiwi mellan sig i baksätet.
Liza och Zac, som jag kallar de två som är kvar var nog lite förundrade över att de plötsligt hade så god plats i hagen. Nu får de förmåner, de får vara "lösa" i huset. Det går med 2, men inte med 9.
Så roligt de har, det är härligt att se.
För de som har följt Frasses öde, kan jag berätta att han finner sig väl tillrätta, han har det såååå bra hos sin matte Lotta och han har fått kompisar att fajtas med, samt Kiwis lilla matte och husse som hälsar på mormor och Frasse.
Det blev lite fel med bilderna i dag men jag gjorde en kommentar så kanske att det blev förståeligt.


Så var vi bara 2 kvar, Belizia och Balzac.


Lilla My kom till Britta o Gunnar i Leksand


My kom till Britta och Gunnar i Leksand.


Kiwi kom till Tommy o Ann-Kristin, samt Ebba och Anton i Höllviksnäs


Så var vi bara fyra!

Återigen så har vi lyckats placera en valp till en härlig familj.
Lille Mac, nr 5, lämnade oss i dag och Wilda var för första gången lite ledsen. Hon visade ett märkligt beteende och gnydde när lille Mac skulle fotograferas med nya husse och matte. Hon visar en helt ny omsorg med valparna, pysslar om dem och kommer med saker till dem. Det är faktisktde lite rörande.

Mac kom till Gunlies o Johnny Möller i Bunkeflostrand


Men va? Ska ni ta HEM honom??


Hallå Mac, uppför du dig fint nu då?


Så är vi bara 5

Valp nr 7, lilla Ester har fått ett kärleksfullt hem, och nu återstår endast 5 st små valpar, I morgon är de 8 veckor
 llilla
2013-04-02 @ 22:43:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lilla Ester kom till Gunilla och Jonas i Lerhamn.

2013-04-02 @ 22:34:25 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Så var vi bara 6

Så har två valpar lämnat oss i dag. Först åkte nr 8 Glen till Pia och Claes i Mönsterås och sedan kom Amanda från Norge och hämtade sin lilla Lykke som var nr 4 i syskonskaran.
Så konstigt det känns, men jag är ändå så oerhört glad över att ha hittat sådana underbara människor som skall ta hand om våra valpar. Det känns så tryggt och det känns som om vi återigen har fått nya vänner som vi förhoppningsvis kommer att träffa igen.
Det är inte bara glädjen över att få se valparna utvecklas under 8 veckor, utan det är en förmån att få träffa nya härliga människor.
2013-04-02 @ 00:07:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lille Glen kommer till Pia o Claes i Mönsterås

2013-04-01 @ 23:59:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lilla Lykke åker med Amanda till Norge

2013-04-01 @ 23:55:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0