Belizia

Lilla Liza har blivit badad idag och även fått sina klor klippta. Hon gick fint in i duschen och kollade så modigt, men när jag började tvåla in henne så tyckte hon att det räckte. Hon stod dock kvar tills allt tvål var borta. Fönen var hemsk, den tyckte hon inte om.

De två som nu är kvar har verkligen roligt med varandra. Eftersom det är så kallt ute får de aktiveras inne och det är speciellt roligt att
spåra upp små ostbitar eller godis. De är duktiga båda två men Balzac är mer målmedveten och Liza är ivrigare, så pass att hon missar i bland.
I går tog jag inga kort och skrev heller ingenting på grund av att jag tog farväl av en kär faster som hade gått bort. Hoppas på fint väder och lite nya bilder.
Jag märker att de börjar förstå en del ord nu, som mat, godis och gå ut. De börjar testa sin vilja också och då vill jag verkligen råda er alla att inte ge efter om det är något som ni inte själv vill.
Om de inte vill ha halsband t.ex när ni skall ut så ge inte efter även om det är besvärligt. Om de har vunnit en gång så vet de det och det blir värre nästa gång. Trots att de är små så är de inte dumma utan listiga små rackare. En Lagotto kan lätt ta över och kliva i rang och det är inte bra. Var vänlig men bestämd.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej... Nu har det gått 1 vecka sedan My kom till leksand och blev "Dalkulla". Hon är så snäll och sover från 21.00- till c:a 05.00 och på dagarna är hon med husse hela dagarna. Vi två åker mycket bil på dagarna i jobbet och hon tycker det är roligt att vara ute på nya platser. My har ochså upptäck att det kommer goda dofter ifrån kylskåpet så där är hennes plats i köket. Förra lördagen fick vi snö och det var toppen tyckte My, hon blev helt tokig och jagade flingorna. Hon trottsar även kylan så man får bära in henne. Ja som sagt, My är HELT UNDERBAR. Men med sådana snälla uppfödare så förstår man att det blir fina och snälla hundar. P.S. My kan sitta fint och sträcka upp vänster tass. Hon är ochså mycket vaken tänker snabbt... Mvh. My Britta Gunnar...

2013-04-12 @ 06:08:53
Postat av: Pia S

Hej alla. Ja Glenn är i Mönsterås och charmar alla. Håller med Mys matte att det är naturligtvis uppfödarnas fina sätt som gör att vi får så fina hundar. Glenn är otroligt lättlärd. Han sitter, ligger, väntar på maten tills vi fått kontakt och säger varsågod, går jättefint i koppel och sover från 21.00-6.30 och det får man inte klaga på. Han kan även gå in i det andra rummet och lägga sig och sova i buren trots att vi är i något annat rum. Han är jätteduktig när vi åker bil.Periodvis är han också ett riktigt busfrö naturligtvis, är han för lugn så tror vi att han är sjuk :):) . Det där med att spåra godis har han inte riktigt förstått än, han behöver snubbla över bitarna innan han märker dem :) Mvh Glenn Pia Klas

2013-04-12 @ 08:00:55
Postat av: Mocki

Oj, så roligt att höra om valparna. Pratade med Macs matte i går och han har också charmat omgivningen. Hoppas att det fortsätter lika bra framöver. I dag åker min lilla Belizia och sedan får jag försöka träna Zac tills hans matte kommer. Han kan också sitta kvar (ett ögonblick) ibland.
Nu skall jag strax åka till vetten för ombesiktning av mina små busar. De får åka bil igen ca 7,5 mil totalt, men det skall nog gå bra.

2013-04-12 @ 09:42:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0