Framstegen går fort

Nu ser och hör alla valparna. När jag kommer fram till valplådan och jollrar med dom så kommer alla fort, fort. En del har fortfarande vacklande benrörelser, lite grodsim med bakbenen, men Lara, Elena och Pietro är nog bäst på att jobba med benen. Dom har börjat att leka lite med varandra. Dom skäller och nafsar på varandra och har plötsligt blivit små hundar. Alla är lika kelna, inte någon blir stressad när jag tar upp dom för att gosa, utan dom är lugna och fina ännu så länge. Kötttfärsen börjar nu blandas med lite välling och det är svårare tycker dom, men vi kämpar på, så att alla skall få ett fint bordsskick innan dom lämnas.

Elena tränar sin benstyrka


Lånehusse med Lara


Carlo prövar köttfärs, tjaaa, sådär....


Lite service tack, tycker Marco


Elena äter snyggt som en dam


Pietro äter köttfärs som en hel karl


Mario vägs


Nu har vi börjat att leka


Livet utanför mamma Wilda

Igår blev valparna avmaskade för första gången och det tyckte dom var riktigt vidrigt. Dom fick även sin första smakportion av köttfärs och det gick jättebra. Idag fick dom prova igen och allihop glufsade i sig med stort välbehag. Nu har alla valparna små springor till ögon. Mario tittar riktigt bra men Marcos ögon glimmar bara lite. Tänk att man redan älskar dom så mycket. Det kommer att bli svårt om 5 veckor men denna gången skall jag inte gråta, det har jag satt upp som mål. Vad vikten beträffar så ligger Pietro i topp på 1257. Därefter kommer Elena med 1160. På tredje plats hade vi Lara men hon har fått ge upp sin plats till Mario som nu ligger på 1062. Fyra ligger Marco med 1015 och sedan kommer Lara på 1005 och sist lille söte Carlo på endast 890. Honom skall jag ta lite bredvid dom andra och lägga till Wilda så dom får vara ifred och då kommer han säkert ikapp också.

Marco totalt avslappnad efter maten


Mig behöver ingen mata säger Mario


Carlo testar köttfärs


Elena är trött på att vägas


Fortfarande endast Lara som ser världen

Det har inte blivit fler ögon som har öppnats i natt, men det kommer nog under dagen. Lilla vackra Elena har fortfarande diarré. Hon fick medicin i dag igen och nu har jag inte mer att ge henne. Hon går upp i vikt, hon ligger på andra plats med 1053 i går kväll, så jag tror inte att det är någon fara med henne. Sedan har vi Lara på 978 och Marco på 950. Mario har halkat efter lite på 920 och så lille Carlo på 883. Carlo och Lara var ju minst när dom föddes så alla vikterna är o.k. Wilda ligger dåligt till just nu. Jag hade precis skiftat tidningar i valplådan och lagt dit ett mysigt badlakan, tvättat Elena och lagt en vetekudde hos henne för hon frös. Då kommer tuffa mamma utifrån. Det var dagg i gräset och sedan hade hon gått till en rabatt för att leta tryffel, därefter innan matte fick stopp på henne så snabbt in till valparna och fy sjutton som det ser ut nu. Kanske hon får följa med en av valparna?????? Får se om vi blir vänner under dagen.

Kvinnor kan, Lara blev först med att öppna ögonen


På diarréfronten inget nytt..

Vi har haft en lugn natt och förmiddag. Bara någon enstaka mage som inte har stabiliserats ännu. Jag har klippt 108 klor, nu är det bara Magic och Wilda kvar. Wilda gömmer sig när saxen tas fram, men sedan står hon blickstilla och låter mig hållas. Magic hoppar upp på Wildas klippbord, men sedan är det slagsmål. Jag vinner alltid men är genomsvett när Magic är klar. Vi upptäckte att lille Mario får tan teckning. Det var inte tillåtet för något år sedan men nu står det i standarden. Jag blev så glad för jag har aldrig sett någon tantecknad tidigare och han kommer att bli ljuvlig. Lille Carlo får jag ha ögonen på i natt, för han är den ende som inte har nått 800gram ännu. Han vägde 237 vid födseln och igår vägde han 730. Storebror Pietro som vägde 305 vid födseln vägde igår 999 gram. Det är stor skillnad, men pappa var ju stor och Wilda är väldigt nätt. Han är lika pigg som dom andra fast ingen har någon chans mot ångvälten Pietro.

Pierto får klorna klippta. Magic tröstar


Mario med tan teckning


5 valpar sjuka...

Nu har alla valparna utom Lara fått diarré. Dom verkar inte så tagna av detta så jag hoppas att det är Wildas penicillin som är boven. Jag har gjort iordning vätskeersättning som jag får ge ikväll om dom inte gått upp i vikt eller om dom har tappat vikt. Just nu är det Carlo och Marco som är minst. Lara som var så liten vid födseln är stora damen nu. Hon är en pigg rackare. Det blir nog Elena och Lara som öppnar ögonen först (tippar jag) fast det har hänt att jag haft fel tidigare någon gång.

Oro i lägret.....

Vår lilla skönhet Elena har blivit sjuk. Hon har diare´ och är jätteslö. Jag ringde vår veterinär som alltid svarar och hon har redan fått medicin. Mario är inte riktigt bra han heller men veterinären tyckte att vi skulle vänta att ge medicin till honom. Wilda har ju ätit penicillin och hon fick sista tabletten i morse. Vet ej om hon kan ge valparna diare pga det. Vi har ju fortfarande besöksförbud så dom kan inte ha blivit smittade från någon utomstående och Magic får också vänta innan hon får gå till dom små. Det är så ovisst med valpar, jag kan inte slappna av innan 4 veckor, för då först börjar dom bli lite mer hundlika. Jag hoppas nu bara att medicinen gör verkan så att lilla Elena blir bra snart. Just nu ligger hon bredvid en varm vetekudde. Suck......

Valparna önskar Glad Påsk

Mina små änglar växer så det knakar och mamma Wilda äter nu som en häst och hon är konstant hungrig. På bilderna nedan så önskar dom sina blivande mattar och hussar en Riktigt Glad Påsk. Vi väntar otåligt på att ögonen skall öppnas och att dom skall få lite mer kraft i benen. I natt har flera av dom givit ifrån sig små skall och det är så gulligt.

Pietro önskar Glad Påsk


Elena önskar Glad Påsk


Marco önskar Glad Påsk


Carlo önskar Glad Påsk


Lara önskar Glad Påsk


Mario önskar Glad Påsk


Pietro


Carlo


Mario


Lara


Elena


Marco


Nej, nej, jag var först.


Det är stor skillnad i storlek..


Valparna 6 dagar


Elena blir vägd


Carlo blir vägd


Lara blir vägd


Valparna 1 vecka

Så har en vecka gått och alla mina små änglar mår bra. Wilda är nöjd och sköter om alla så fint. Hon är nu konstant hungrig men hon tror fortfarande att hundmat är äckligt. Jag vet att hon behöver sin specialmat nu och i natt så tömde jag ut påsen med Olivers hundgodis och la dit Wildas mat. DÅ åt hon, när jag matade henne ur handen. Jag vet inte om hon bara är lite envis eller lite dum. Valparna växer så det knakar. Lara och Mario har fördubblat sin födelsevikt, det är bara lille Carlo som tar det lilla lugna med vikten. I morgon är det kanske hans tur att ha ökat mest. Det är fortfarande dom tre första i kullen som är störst.

Wilda kör nog med sin matte

I natt 02.30 låg Wilda och hässjade, ungefär som när hon skulle föda. Jag var snabbt uppe och skulle släppa ut henne i trädgården. Men nej, hon ville ha mat. Hundmat?? tyckte matte. Nej, sa Wilda. Så vi hade lite tjejmys i köket och Wilda fick kokt lever med ris. Undrar när jag kan få i henne hundmat igen? Jag blandar med alla tänkbara läckerheter men hon tycker att det smakar skit. Penicillinet får jag dela i 4 bitar och rulla in i leverpastej. Ja, hon är smart, jag tycker också hundmaten luktar äckligt. Madgic tycker att det är trams. Det finns inget bättre tycker hon. Valparna växer ordentligt nu. Pietro som var störst vid födseln, han vägde då 305gr har ökat till 412gr. Lillskrutten Lara som vägde 223gr vid födseln har ökat till 323gr. Detta var i går. I natt hörde jag ett litet skall från en av valparna men kunde inte härleda vem som var först med att skälla. Tittade mig i spegeln i morse. Det har jag nog inte gjort riktigt sedan valparna föddes. Men konstigt, det var inte jag. Det var en mycket äldre kvinna som stod där. Skall man nu behöva åldras för att man får valpar????

Nr. 1 Pietro diWilda


Nr. 2 Elena diWilda


Nr. 3 Marco diWilda


Nr. 4 Carlo diWilda


Nr. 5 Lara diWilda


Nr.6 Mario diWilda


Tempen normal igen.

Nu kan vi andas ut igen (för ett tag, man vet ju aldrig). Wildas temp har gått ned till 39,0 hon äter köttbullar och leverpastej utan bröd, för bröd är äckligt idag. Hon sköter om sina små perfekt trots att hon är trött. Nu skall hon få en spruta till idag och penicillin i 9 dagar till. För en stund sedan så ringde veterinären och frågade hur Wilda mådde. Dom är bara såååå bra.

När får jag titta på bebbarna????


Kelar mamma, för jag är hennes tjej!


2 dagar gamla och vikten ökar


Temp 40,2


Man kan inte vara glad alltid...

Wilda har blivit sjuk. Idag steg febern till 40 grader. Vi ringde vår fantastiske veterinär i Älmhult och han sa att vi skulle komma bums. Vi åkte dit och han trodde först att det var en död valp kvar, men som tur var så var det en moderkaka som inte hade kommit ut. Vi fick med oss sprutor som jag skall ge i kväll och i morgon. Vi har nyss kommit hem och just nu ligger mor och barn och sover. Valparna låg varmt och gott i en korg med värmeflaska, fast det är ju ganska tidigt att ge sig ut på äventyr när man bara är 2 dagar.

Vi var först och är störst


Härligt att va´ här


Nu har vi kommit


6 söndagsvalpar

Klockan är nu 01.15 och jag tror inte att det blir fler valpar denna gången. Wilda har kämpat ordentligt och dom tre första var riktigt stora. Därefter kom tre som var lite mindre. Hon fick 2 tikar och 4 hanar. 3 var bruna och 3 vita med bruna fläckar. Jag är för trött nu för att lägga in foto men det kommer i morgon. Hoppas nu att alla skall må bra och förbli friska.

Wilda har börjat bädda och boa.

I natt har wilda bäddat nästan hela natten och tempen har gått ner något. Nu kl 11 så bet hon sönder ett badlakan som låg i hennes valplåda. Så det verkar som hon har lite ont, hon flämtar och hässjar. Jag håller en liten slant på söndagsvalpar, men vi får se om det drar ut på tiden.

Kanske måndag.....

Veterinären ringde i går kväll och kollade läget. Han tror att vi måste räkna om tiden efter sista parningen och då skall Wilda ha först på måndag. Wildas temp ligger ganska fast, kanske något lägre, men det blir nog inget idag. Hon kanske får söndagsbarn i stället eller måndagsbarn som matte är. Vi får ha tålamod alla vi som väntar.

64 dagar - ingenting

Inga bebbar i natt heller. Nu är jag så nervös som jag kan bli och det är väl bra för då är det bara lugnet som återstår. Wildas temp ligger fast nu igen. Den sjönk lite igår och då trodde jag NUU. Men icke, den steg igen. Vår fantastiske veterinär ringde i morse för 3:dje gången och undrade hur det var och han sa att det är ingen fara om det går över några dagar. Wilda blev ju också betäckt 2 gånger med några dagars mellanrum så det kan ju vara sista gången som har tagit och då är det inte riktigt tid än. Vi får ringa honom i helgen och det känns skönt. Kommer alltid att anlita Näsums veterinärsklinik efter detta eftersom dom ställer upp så fantastiskt. Ja,ja vi får vänta och se.

Ännu inga valpar

Trodde att Wilda skulle få sina bebbar idag. Hon ville inte äta alls i morse och hon bäddade i sin korg. Tji fick vi, tempen ligger fast så vi får väl hoppas på att det blir i morgon istället och som det är uträknat till. Magic går och nosar på henne och hon ser riktigt ledsen ut, hon fattar inte alls vad det är som är så märkvärdigt med lilla krullisen. Eller också fattar hon och är kanske lite avundsjuk.

Lilla wilda är tung och trött

Tempen på Wilda ligger fortfarande ganska jämt, men idag kräktes hon när jag gick en liten morgonpromenad med henne runt kvarteret. Hon äter ingenting, inte ens smörgås med leverpastej. Hon är så fantastiskt snäll, kommer fram till mig när hon skall tempas och i lördags lät hon sig villigt kelas och klappas av två söta flickor som önskar en av valparna. Med de här snälla, gulliga föräldrarna så kan man nog inte få bättre valpar. Jag tycker bara att hon är FÖR stor. Hoppas att det inte är för många valpar utan att hon skall klara av det bra. Det är inte lätt att bli mormor.

Är det vår valp


RSS 2.0