Valpning???

Jag har tempat Magic sedan i tisdags och den har legat fast på 37,4 hela tiden. I går kväll däremot vi 23-tiden så sjönk tempen till 36,4. Hon har gnytt hela natten och jag har haft lampan tänd och kollat av henne. I morse så steg tempen igen till 37,1. Jag tror på valpning idag men Bosse delar inte min åsikt. Han tror att det bara var tillfälligt som tempen sjönk. Hon bäddar, flåsar, gnyr och är riktigt orolig just nu. Vi får se vad som händer.

Wilda nyklippt

Jag har ägnat förmiddagen med att klippa Wilda. Hon skall snart träffa en snygg italienare och hon måste ju vara fin då. Vi väntar varje dag på att hon skall börja att löpa, men tji fick ni säger hon varje morgon då vi kollar henne. Hon har nu gått 6;5 månad sedan förra löpet, men det kommer väl så småningom.

Inget nytt!

Åter en lugn natt. Magic har legat stilla utanför valplådan. Hon går in i den, bäddar och drar ihop allt som ligger där och sedan går hon ut och lägger sig på golvet. Hon har ätit lite på morron, det får nog inte plats så mycket, utan hon tar små portioner nu. Tempen ligger fast, så vi kan nog inte vänta några valpar i dag heller.

Sista veckan!!

Nu har jag och Magic flyttat in i det blivande babyrummet. Ingen av oss trivs riktigt men det är bara att gilla läget och att vänja sig. Jag vill att Magic skall känna sig trygg där innan valparna kommer och jag kommer ju att ligga bredvid i några veckor efter födseln också. Hon har börjat att bädda på varje plats som hon ligger på, även om det är bara golvet, och hon säger ifrån nu till Wilda om hon tycker att Wilda kommer för nära. Vår promenad idag var bara 30 min.och det gick i ganska sakta lunk. Undrar jag om hon väntar till tisdag, vi kanske skall sikta in oss på helgen som kommer nu. SPÄNNANDE!!!

Fantastisk spårhunden Magic, 14 dagar före valpning.


Sista spåret före valpningen.

Idag har vi spårat i den värsta vind som man kan tänka sig. Som tur var hade jag öronlappar invändigt på min keps och när jag fällde ned dom, så blev kepsen kvar på huvudet. Skulle jag låta Magic spåra i detta väder?? Magic såg så glad och förväntansfull ut så jag bestämde att själv gå ut ett spår till henne. Jag kortade ner spåret till 600 m och endast 7 apporter. Efter en timmas väntan då vi hade hunnit fika så släppte jag Magic på spåret. Spårselen gick precis om henne och hon satte ner nosen och travade glatt ut i spåret. det blåste så öronen flaxade på henne och jag tappade nästan andan. Första vinkeln tog hon perfekt och hittade strax den första apporten. Missade nästa apport, men fann dom övriga. Hon är den bästa spårhund jag vet och hon älskar att spåra. Jag kommer att lägga ut ett foto på henne när hon precis har klarat av sitt jobb för dagen.

18 dagar kvar


Spår.

Vi har spårat idag i ett underbart väder. Magic klarade spåret galant även om spårselen sitter lite hårdare. Hon tog 7 av 8 apporter i ett spår på drygt 1 km. Hon har blivit mycket tröttare, men vill så gärna gå ut i spåret. Vi tar kanske sista spåret nästa vecka, då Magic har gått 7 av sina 9 veckor. Idag ringde jag veterinären och frågade om det är normalt att bli så trött och "mammig" redan i 6:te veckan . Han trodde att det var normalt om än något tidigt, men han rådde mig att fortsätta med alla aktiviteter som vi brukar fast i Magica takt. Så då gör vi det.

Lilla tjockisen Magic

Magic börjar att bli lite tröttare på morgonrundorna. Jag ser det inte så mycket, men dom som kommer på besök tycker att hon har blivit riktigt tjock. Undrar hur många valpar som ligger därinne. 3 veckor och 2 dagar kvar....

Äntligen spår!

Efter 4 veckors vinteruppehåll så har vi börjat att spåra igen. Magic klarade sitt 1000 m spår galant. Hon hittade trots ordentlig blåst alla 8 apporter. Wilda tappade dom 2 sista i sitt spår. Jag tror att hon tappade koncentrationen. Vi får nog lägga ett lite kortare spår med 6 apporter nästa gång och se om intresset då håller hela spåret. Idag visade Magic inga spår av trötthet utan det var de gamla takterna som satt i trots ett ganska långt uppehåll. Georg med sina 90 år och hans hund på 10 år var som vanligt helt suveräna. Dom tog också sina 8 apporter. Härligt att vara igång igen.

RSS 2.0