Bröderna Bus i Björnstorp.

Idag besökte familjen Johansson (Mocki, Bosse, Magic och Wilda) Björnstorp, där vi träffade Marco och Balder. Magic var lite brysk till en början, men efter ett tag så var hon den fina tjejen igen som lekte med valparna, precis som hon gjorde innan dom flyttade. Wilda ville inte ha med dom att göra, hon surade. Strax innan vi skulle åka så fick dock Balder fart även på henne. Såååå söta dom var och det var jätteroligt att få träffa dom båda. Ett stort tack till deras familjer för gästfriheten.

Marco med present från mamma Wilda...


Söte Balder..


Marco är trygg hos matte...


Magic leker med Balder och Marco


Stackars Smilla!!!!!!!

Jag blev så ledsen i kväll då jag fick höra att lilla, vackra Smilla har brutet ett ben. Hon hade tydligen hoppat in i ett busksnår och kvickt ut igen, då hon skrek förtvivlat. Till Hässleholm i full fart där man konstaterade att benet var brutet men det låg så bra att dom inte behövde operera. Lilla Smilla fick stanna på djursjukhuset från söndag till i dag. Hon är nu hemma med gipsat ben och en tratt runt halsen. Lilla Smilla är tuff precis som sin matte och dom lovar att dom kommer till Sofiero och ställer ut tillsammans med sina syskon och mamma. Om allt går bra så är gipset borta då. Hoppas att vi ses så många som möjligt.

Vårt nya fadderbarn Viktoria


Konsertbesök...

Nu får vi varva hundarnas träning med barnens konserter. Tjernobylbarnen har ett ganska pressat program med många uppträdanden. I Tivoliparken i Kristianstad kunde jag njuta av att höra barnen nu i söndags. Tidigare har bara tårarna runnit. Vi har tagit ett nytt fadderbarn, en liten flicka på 11 år. Hon kommer från en kristen, men mycket fattig familj på 8 personer. Så det är inget supande i den familjen som det är hos Dima och som det var hos Valeria. Jag vill aldrig glömma Valeria men jag bygger ut hjärtat med ett extra rum för lilla Viktoria. Det känns gott att kunna fokusera på henne och Dima. I söndags tränade vi möten med våra hundar. Magic har en tendens att skälla och dra ibland, men det gick mycket bra till slut. Så bultade vi på dörren hos Marlene och hon tränade sin Frasse på att hålla sig i bakgrunden. Mycket lärorikt.

Nu börjar träningen!!

Idag måndag, är första dagen på vårt nya liv. Jag måste börja träna Magic ordentligt och Bosse skall ta tag i Wilda. Wilda tror inte att hon behöver lyda numera, så det blir hårdare tyglar för den lilla damen. Äv en Magic har tappat under valpperioden. Idag har jag mest tränat dominans- och kontaktövningar. Jag bör nog påminna alla nya valpköpare vad veterinären sa. Han tyckte att vi hade en trevlig tik, men att han hade sett bedrövliga Lagotto hos sig också. Han trodde att det berodde på att nya ägare ger efter för den lilla valpen och då får man en odräglig hund så småningom. gotto är kloka men tjuriga och envisa, Så var bestämda på ett lungt sätt. Det ni vill att hunden skall göra som vuxen det börjar ni att träna nu. I går kväll så mötte vi lille Dima. Det var oerhört känslosamt när barnen kom och vår lilla Lera saknades. Men vi tog hem Dima, han fick mat och sedan spelade vi Fia en stund före hans dusch och godnatt. I morse försökte jag med teckenspråk (han kan inte svenska eller engelska, bara ryska) tala om hur ledsen jag är för att Valeria är död, men att vi älskar honom av hela vårt hjärta. Vet ej hur mycket har förstår, han måste ha en oeerhörd sorg inom sig. Han och Lera var mer än syskon.

Magic 4 år och Guinness har flyttat hem.

Magic blev 4 år i fredags och då bjöd hon sina kompisar Frasse Fräsing och lille Terror på kalas. Med Wilda och Guinness blev det 5 hundar och sedan kom det 4 barn så det blev ett riktigt kalas. Tårtan hade 4 ljus och en fyllning med leverpastej och korv. (Enbart för hundarna)Den tog snart slut och jag hann knappast med att fotografera. Idag har lille Guinness åkt hem till sin jättesöta familj i Värnamo. Vi har ju passat honom i 3,5 vecka längre än de andra och det blev ju naturligtvis svårt att skiljas. Hoppas att han finner sig tillrätta snart och att allt går bra. Det är en go liten kille, fast full av bus, precis som en valp skall vara. Det är så roligt att se att ni kommenterar varandra på inläggen. Det gör att det har varit extra kul att skriva. Nu får jag koncentrera mig på Magic igen och se om vi kan komma i bättre träningsform. Det har varit dåligt nu under valptiden. I morgon kommer lille Dima och skall bo hos oss i 5 veckor. Han kommer tillsammans med Tjernobylbarnen i morgon kväll till lägret i Broby.

Åhhh, vilken fin tårta. När får jag smaka????


Snälla, kan vi få en bit till????


Guinness kom till Sofie Svensson med familj i Värnamo.


RSS 2.0